naar top
Menu
Logo Print

Dormac toont compleetoplossing voor 24/7 verspanen

Combinatie bewerkingscentrum en cobotbelading
magazine

Dormac CNC Solutions zal tijdens de Brabantse Metaaldagen in Den Bosch, haar oplossing presenteren voor 24/7 freesproductie. Het systeem bestaat uit een Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum, cobotbelading met Easyloader werkstuktafel, AOF aircleaner, hogedruk koelsysteem en een briketteerpers voor spanenafval.
Dormac CNC Solutions wil daarmee laten zien dat procesautomatisering niet zonder procesoptimalisatie kan. De machineleverancier heeft zich gespecialiseerd in procesbeheersing en een programma opgebouwd van systemen die procesverstoring grotendeels kunnen voorkomen.
“Wanneer machines 24/7 worden ingezet in plaats van 1 shift per dag, vervuilt het koelwater sneller, loopt de temperatuur van koelwater hoger op en hopen spanen zich op op plaatsen waar je dat niet wilt. Al die procesverstoorders kunnen met de juiste systemen worden voorkomen,” vertelt technisch directeur Huib Wennekes.
“We laten nu zien hoe dat aan een bewerkingscentrum werkt, maar voor een draaimachine geldt hetzelfde.”
Het Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum is de nieuwste generatie van de DNM serie. De DNM 4500 biedt de hoogste bewerkingscapaciteit in deze klasse. Die is geschikt voor bewerkingen aan complexere werkstukken binnen een kleine footprint. Dormac zet voor machinebelading de cobots van Doosan Robotics in. Deze cobots hebben een hoge functionele veiligheid dankzij de inzet van gevoelige koppelsensoren, hebben een uiterst nauwkeurige krachtregeling en zijn dankzij het robuuste softwareplatform uiterst betrouwbaar. De cobots zijn in staat om complexe taken uit te voeren binnen zowel een ‘bemande’ als een ‘onbemande’ productieomgeving.
Nieuw is de briketteerpers voor het spanenafval. Hiermee kunnen verspaners het spanenafval samenpersen en gecomprimeerd aanbieden aan verwerkers van metaalafval. Door het afval zo te comprimeren, wordt verlies van het olie- en emulsie voorkomen en leveren de briketten een hogere prijs op dan losse spanen.
Bezoek Dormac tijdens de Brabantse Metaaldagen op stand C034.

DORMAC CNC SOLUTIONS

DORMAC CNC SOLUTIONS

+31229542485
+31229542364