naar top
Menu
Logo Print

Open Huis van Dormac lokt opnieuw veel volk

Focus op high-end machines en cobotautomatisering
magazine

Het Open Huis dat Dormac CNC Solutions op 7 en 8 november organiseerde, stond in het teken van het high-end segment. Dormac wilde de metaalindustrie kennis laten maken met de high-end machines uit het Doosan programma. Daarvoor had de machineleverancier naast de nieuwe 5-assige bewerkingscentra van de DVF-serie, ook het multitasking PUMA draai-freescentrum SMX 3100 van Doosan opgesteld. Beide productietechnologieën waarmee werkstukken in één opspanning compleet kunnen worden bewerkt.
“Vergroting van de efficiency en de flexibiliteit bij kleine series is nog steeds het belangrijkste speerpunt bij onze klanten, vertelt directeur Joost Verschure. “Doosan zet daarom in op de ontwikkeling van de nieuwe 5-assige bewerkingscentra van de DVF serie, de PUMA SMX multitasking draai-freesmachines en turnkey automatiseringsoplossingen. De ontwikkeling van deze machineconcepten maken het mogelijk werkstukken compleet te bewerken in dezelfde opspanning.”
“Compleet bewerken in één opspanning is op zich niets nieuws, maar de technologie is doorontwikkeld en door Doosan qua prijsstelling bereikbaar gemaakt voor MKB toeleveranciers. We zien daarin voor de komende jaren een groeimarkt, omdat de meeste bedrijven een productiegang langs meerdere machines hanteren en daarmee niet gebruik maken van de mogelijkheden die de huidige technologie hun te bieden heeft. Tijdens het Open Huis was er veel belangstelling voor de DVF 5-assige bewerkingscentra van Doosan”, aldus Verschure.
Dormac toonde naast de DVF 5000, ook de DVF 6500 met een tafelgrootte van ø 650 mm en maximaal werkstukgewicht van 600 kg. Er was ook aandacht voor cobotautomatisering. Naast machinebelading met de Easy Loader en de CoBench die Dormac Productie Automatisering met de cobots van Doosan Robotics zelf heeft ontwikkeld, toonde de automatiseringspoot van Dormac diverse oplossingen voor onder andere onbemand polijsten, schroeven, boren, pick & place en palletisering.

DORMAC CNC SOLUTIONS

DORMAC CNC SOLUTIONS

+31229542485
+31229542364