naar top
Menu
Logo Print

Revamo is specialist in slijtageoplossingen

Toepasbaar in allerhande industrieën

zuigerstangen

Revamo is specialist in het ontwikkelen van slijtageoplossingen voor allerlei onderdelen. Om tot de best mogelijke oplossing te komen, werken zij intensief met de klant samen. Met al de kennis en ervaring, biedt Revamo slijtageoplossingen die in vele verschillende industrieën toepasbaar zijn.


O
nderdelen beter dan nieuw

Revamo is afgelopen jaar begonnen met lasercladden of laser metal deposition. Met deze innovatieve techniek worden lagen aangebracht welke zich kenmerken door een metallische hechting en het ontbreken van porositeit. De laser brengt nagenoeg geen warmte in het basismateriaal in vergelijking met het conventioneel oplassen. Hierdoor is de vervorming minimaal en treedt er nagenoeg geen structuurverandering op, wat wel bij de andere lasprocessen gebeurt.


V
lamspuit processen

Turbinerotor HVOF

Revamo beschikt ook over alle gangbare vlamspuit processen en een goed uitgeruste machinefabriek. Hierdoor is de kennis aanwezig om een goede laag te selecteren en worden alle voor- en nabewerkingen door Revamo zelf uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudige staalsoorten plaatselijk te veredelen met een erosie- of corrosievaste deklaag. Bij nieuwbouw van onderdelen wordt dit vaak gedaan om te besparen op kosten.


Lasercladden

Het lasercladden wordt ook toegepast bij reparatie van onderdelen en bij het slijtvast of corrosievast maken van onderdelen. Zowel onderdelen in de levensmiddelen branche als ook in de energieopwekking, maritieme, olie en gas of chemie worden door Revamo compleet gemaakt of behandeld.


Stilstand kost tijd en geld

Deelbare naaf

Revamo in Meppel is partner in slijtage oplossingen voor veel bedrijven in diverse sectoren. Deze bedrijven ervaren al vele jaren dat door de oplossingen van Revamo, onderdelen langer functioneel inzetbaar zijn. Ze zijn dan beter geworden dan niet gecoate originele onderdelen. Vaak ontstaat stilstand in de productie doordat van een machine er één onderdeel uitvalt door slijtage. Deze stilstand kost veel tijd en geld. Als dit onderdeel, alleen ter plaatse van de slijtage, verbeterd wordt, wordt de gehele machine verbeterd. En kan er veel geld worden verdiend.

Milieubewust

Zuigdeksel compressor

Doordat de onderdelen veel langer functioneel inzetbaar blijven, komt er minder afval en wordt het milieu minder belast. Dit is van belang bij een circulaire economie. Revamo is hierbij een belangrijke schakel in de keten tussen gebruiker en producent.


Alles in eigen huis

Revamo maakt hierbij gebruik van lasercladden en thermische spuitprocessen. Ook worden alle voor- en nabewerking door Revamo in eigen huis uitgevoerd.

REVAMO

REVAMO

PIETER MASTEBROEKWEG 2-A
7942 JZ MEPPEL
+31522251941
+31522253525