naar top
Menu
Logo Print

ZES SEGMENTEN

sfeerfotoDit jaar wordt de beursvloer voor het eerst opgedeeld in zes verschillende segmenten met elk een eigen demoplein:

  • verspanen
  • plaatbewerking
  • oppervlaktebehandeling en reinigingstechniek
  • 3D printen
  • automatisering
  • verbindingstechniek/lijmtechniek

 

De reden voor de nieuwe indeling is om meer overzicht op de beursvloer te creëren. Zo weten bezoekers meteen waar ze moeten zijn met hun interesses en kunnen ze hun beursbezoek efficiënter maken. 
Elk segment heeft een centraal gelegen demoplein, waar exposanten samen een productieproces kunnen presenteren. Verder kunnen de standhouders natuurlijk ook zelf live demonstraties geven op hun eigen stand. 
METAVAK wil met de demopleinen vol nieuwe technieken en innovaties laten zien dat de metaalbranche een moderne sector is die volop in beweging is. Bovendien wil de beurs in samenwerking met de Metaalunie technische studenten uitnodigen om hen een indruk te geven van wat er allemaal gebeurt in de branche.

VERBINDINGSTECHNIEK

Lijmen is een techniek die zich steeds meer ontwikkelt en steeds vaker wordt toegepast. Ondanks het feit dat de lijmtechniek een groeiende verbindingstechniek is, heerst er nog vaak onwetendheid over lijmverbindingen. Verschillende bedrijven en organisaties gaan daarom het demoplein Lijmtechniek dit jaar nog verder uitbreiden.
Op het demoplein Lijmtechniek kunnen constructeurs, lassers en andere vakprofessionals de verbindingstechniek lijmen als aanvulling op, of als vervanging van, lasverbindingen ervaren. Lijmproducenten en adviseurs zullen ook de toepassing van lijmproducten- en technieken demonstreren. De partners van het demoplein Lijmtechniek hopen dat bezoekers zelf hun technische vraagstukken meenemen naar de beurs.

PLAATBEWERKING

METAVAK kan rekenen op veel belangstelling voor het segment ‘Plaatbewerking’. Na lange tijd kunnen grote fabrikanten van plaatbewerking nu wel deelnemen aan METAVAK. Zo heeft LVD Nederland er één van de grootste stands. Eén van de speerpunten voor METAVAK is een event creëren waar regionale leveranciers en (inter)nationale fabrikanten van plaatbewerkingsmachines zich presenteren. Er wordt ingezet op de groei van dit segment de komende jaren, met de focus op een completer en kwalitatiever aanbod. Zo laat bijvoorbeeld Q-Fin Quality Finishing dit jaar verschillende demonstraties zien op het demoplein.

METAVAK

EVENEMENTENHAL GORINCHEM

+31183680680
+31680600