naar top
Menu
Logo Print

Winnaars TechniShow Awards 2018

BMO Automation, Kuunders Technoworks en Style CNC vallen in de prijzen
magazine

BMO Automation, Kuunders Technoworks en Style CNC hebben de TechniShow Innovation Awards gewonnen. De publieksprijs werd in de wacht gesleept door Trumpf. Alle inzendingen worden van 20 tot 23 maart op de TechniShow in Utrecht gepresenteerd. In totaal werden er voor de TechniShow Innovation Awards vier prijzen weggegeven: Commerciële Innovatie, Nieuw op de Nederlandse markt, Made in BeNeLux en de Publieksprijs.

Commerciële innovatie
Kuma van Kuunders Technoworks: de plaatwerkdetectie identificeert, door middel van 3D-vision, laserparts van een nesting en markeert die via een inkjet. Die markering geeft de vervolgbewerking aan. Dit maakt het laserpart smart en het proces lean. Tevens kan er een QR-code worden aangebracht op het laserpart, waardoor bv. kantbanken automatisch het betreffende programma kunnen oproepen.

Nieuw op de Nederlandse markt
Xenon van BMO Automation: de software biedt inzicht in het totale productieproces van verspaners, door alle beschikbare data aan elkaar te koppelen. De software haalt alle data uit de CNC-machines en presenteert deze in een overzicht. De software kan data lezen uit elke besturing, ongeacht de leeftijd van de machine.

Made in BeNeLux
Smesh 2-step Gear (SS2-SG) van Style CNC Machines: Dit systeem biedt de mogelijkheid om de Style draaibanken onder vollast te schakelen. De eenvoud van een handgeschakelde transmissie, het gemak van een automatische transmissie en het rendement alsof er geen transmissie is. Mechanisch schakelen zonder rendementsverlies. Een planetair schakelbaar tandwielstelsel.

Publieksprijs
TruMatic 1000 fiber van Trumpf: een combimachine die kan fiberlasersnijden, maar ook gaten ponsen, omvormen en schroefdraad maken. De machine is per module uitbreidbaar. In combinatie met de nieuwe Delta Drive aandrijving, het hybride assenconcept en het nieuwe concept voor sorteren en ontladen, is deze machine innovatief.

TECHNISHOW

TECHNISHOW

+31302955911
\N