naar top
Menu
Logo Print

FLEXIBEL EN NAUWKEURIGER SNIJDEN
MET NIEUWE WATERSTRAALSNIJMACHINE

Ton van Leeuwen Snijwerken investeert in Microstep AquaCut

Onder de eerste zonnestralen van de lentezon trokken we onlangs naar Harmelen, nabij Utrecht voor een gesprek met Ton van Leeuwen Snijwerken over hun investering in een waterstraalsnijmachine. De nieuwe machine vervangt de oude waterstraalsnijmachine waarmee het bedrijf, samen met autogeen- en plasmasnijmachines, al jarenlang een compleet pakket aanbiedt op het vlak van snijden. Met de aanschaf van de MicroStep AquaCut 6001.25 WW van leverancier Wouters Cutting & Welding vergroot Van Leeuwen de mogelijkheden ten aanzien van oa. het effectieve snijbereik en de verschillende snijmogelijkheden.

TON VAN LEEUWEN SNIJWERKEN

JohnHogendoorn
Directeur John Hogendoorn van Ton van Leeuwen Snijwerken

tabelTon van Leeuwen startte in 1995 in Harmelen zijn eigen bedrijf onder de naam Ton van Leeuwen Snijwerken. Hierbinnen richtte hij zich in de eerste jaren met een beperkt aantal mensen op het snijden van uiteenlopende soorten metaal. In 2016 verkocht hij zijn bedrijf aan ‘Dutch Steel Fabricators’, een groep staalconstructiebedrijven waarvan elk lid zijn eigen expertise heeft. “Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een middelgrote onderneming met een kleine 20 mensen die zich met metaalbewerking richt op de zakelijke markt”, vertelt de huidige directeur John Hogendoorn, die al vanaf de beginjaren bij het bedrijf betrokken is. “Voor alle snijwerkzaamheden staan in onze machinehal vijf CNC-snijbanken met een maximaal snijbereik van 12.000 x 3.000 mm. Hiermee snijden we niet alleen metalen platen, maar ook vele andere materialen; in dikte variërend van 1 tot 300 mm.”

“Waterstraalsnijden is weliswaar een relatief traag proces, maar je kan er alle materialen mee snijden”

Activiteiten

In het overgrote deel van de gevallen produceert het bedrijf halffabricaten, zowel enkelstuks als kleine (of juist grotere) series. “Eigenlijk doen we zowat alles”, geeft Hogendoorn aan. “Zolang het maar op de tafel past. Bovendien snijden we op basis van de meest verschillende soorten input. We ontvangen in de meeste gevallen digitale 2D-tekeningen via mail, maar werken ook vanaf schetsen die op de spreekwoordelijke achterkant van een sigarenkistje zijn getekend. Hiervoor hebben we intern de mogelijkheid om de tekening zelf uit te werken. Het gebeurt niet al te vaak, maar we hebben de mogelijkheid wel.”

Daarnaast beschikt het bedrijf over een eigen constructieafdeling, waar producten worden vervaardigd voor onder andere aannemers, de bouwsector, metaalbedrijven en grond­verzetmachines. Het gaat daarbij om zowel reparaties als nieuwbouw. De constructieafdeling is tevens de plaats waar laswerkzaamheden worden uitgevoerd. Sinds 2016 is het bedrijf NEN-EN 1090-1-gecertificeerd, wat betekent: executieklasse 2 voor het laswerk en executieklasse 3 voor het snijwerk.

MACHINEPARK

Een inspectie van de vijf CNC-snijbanken leert dat het gaat om twee plasmasnijmachines, twee autogeen snijmachines en een waterstraalsnij­machine. De twee grote autogeensnijbanken beschikken over verschillende branders en kunnen grote series verwerken, waarbij de dikte van de verschillende staalsoorten kan variëren van 8 tot 300 mm. De twee plasmasnijmachines van MicroStep zijn geschikt voor het snijden van aluminium, roestvast staal en staal tot diktes van 50 mm. Omdat een van de machines beschikt over een roterende bevelsnijkop, is het mogelijk om verschillende soorten lasnaden op zowel buiten- als binnencontouren te snijden. Daarbij loopt het bereik traploos tot 45 °.

wss

WATERSTRAALSNIJDEN

Tevens beschikt het bedrijf al jaar en dag over een waterstraalsnijmachine. “Een uitkomst om een volledig pakket aan te kunnen bieden”, zegt Hogendoorn. “Waterstraalsnijden is namelijk weliswaar een relatief langzaam proces, maar je kunt er eigenlijk álle materialen mee snijden, bovendien met een zeer hoge nauwkeurigheid. Door te werken met water als snijmedium, heb je nauwelijks last van warmte-invloeden op het materiaal, in veel gevallen een onderscheidende eigenschap om de materiaaleigenschappen intact te houden.”

“De enige eis die aan het materiaal wordt gesteld, is dat het homogeen is. Denk bijvoorbeeld aan materialen als kunststoffen, steen, marmer, glas en rubber, maar ook hout en zelfs voedingsmiddelen. Dat laatste doen we zelf niet, maar waar we klanten met vragen over het snijden van hout vroeger doorverwezen naar de bouwmarkt verderop, kunnen we deze opdracht nu zelf aannemen. En dan komen we natuurlijk uit op een ongelooflijke diversiteit aan producten die we kunnen snijden. Promotiemateriaal, tegels voor onder speeltoestellen, logo’s …”

Er is bewust voor gekozen om verder geen lasersnijmachine aan te schaffen. “Die kun je al vinden op elke hoek van de straat”, meent Hogendoorn. “De lasersnijmachine biedt voor ons bovendien geen toegevoegde waarde, omdat we vooral dikkere materialen snijden. Daarnaast missen we de ruimte om ook dit proces grondig aan te pakken.”

De waterstraalsnijmachine die nu nog bij Ton van Leeuwen Snijwerken staat, werd in 2011 tweedehands gekocht. “Het waterstraalsnijden bevalt ons dermate goed dat er eigenlijk geen discussie is gevoerd over de aanschaf van een nieuwe waterstraalsnijmachine.”

Uitstekende service na verkoop

dsf
HyPrecision P-60S

Ook over de leverancier hoefde Hogendoorn niet lang na te denken. “Zowel een van de autogeensnijbanken als onze plasmabanken zijn van MicroStep en zijn geleverd door Wouters Cutting & Welding uit Oelegem (België). Zij hebben niet alleen kwalitatief hoogwaardige machines geleverd, maar springen vooral boven de concurrentie uit door hun service. Zowel bij de selectie als de levering en installatie waren ze altijd bereikbaar voor vragen en oplossingen. En dat geldt ook voor de tijd erna. Het maakt eigenlijk niet uit hoe laat het is: als er een storing of een vraag van een van de operators is, kan ik gewoon bellen en word ik geholpen.”

“Ten aanzien van het oplossen van storingen profiteren we steeds meer van de mogelijkheden die on­linecommunicatie biedt. De medewerkers van Wouters bellen tegenwoordig gewoon in op de machine en kunnen zo in veel gevallen achterhalen wat de oorzaak van de storing is. Wanneer het opgelost kan worden met het aanpassen van een instelling, kan dit vanop afstand gebeuren en in andere gevallen kunnen ze aanwijzingen geven over wat wij moeten doen. Komen we er dan nog niet uit, dan staat de monteur al snel op de stoep.”

AquaCut 6001.25 WW

Wouters Cutting & Welding is in de Benelux nog niet zo bekend in de verkoop van waterstraalsnijmachines, maar de gestage toename van het aantal leveringen laat zien dat de belangstelling voor de snijtechniek groot is. “We verkopen bijvoorbeeld ook meer en meer machines in combinatie met plasmasnijden”, geeft Maarten Peelaers van de machineleverancier aan. Daarbij hebben we het voordeel dat we eigenlijk alle snijtechnieken in het pakket hebben, waardoor we beter onaf­hankelijk advies kunnen geven dan leveranciers die bijvoorbeeld uitsluitend plasma- en autogeensnijmachines leveren.”

De eisen die Hogendoorn aan de nieuwe waterstraalsnijmachine stelde, waren al snel duidelijk. “Voor ons waren in elk geval het snijbereik en de snelheid van snijden van groot belang. Wat het eerste aspect betreft, krijgen we met de nieuwe machine een effectief snijbereik van 6.000 x 2.500 mm; precies de afmeting van de platen waar we veel mee werken. Verder kunnen we gebruikmaken van twee verschillende snijkoppen, die de snelheid van bewerken aanzienlijk vergroten. Bovendien is er gekozen voor een hogedrukpomp met een relatief groot vermogen dat we kunnen verdelen over de twee koppen en eveneens kunnen inzetten om de capaciteit te verhogen. Die verschillende eigenschappen hebben we in overleg met Wouters Cutting & Welding bepaald.”

Daarnaast koos Ton van Leeuwen Snijwerken voor een optie die de bank automatisch reinigt tijdens iedere snijcyclus. Geen overbodige luxe, omdat bij waterstraalsnijden altijd gebruik wordt gemaakt van zand (abrasief) om het snijvermogen te versterken. Dit zand, in combinatie met een druk tot 4.100 bar, is in staat om ook dikke en vreemde materialen met een hoge nauwkeurigheid en een optimale kwaliteit van het snijvlak te bewerken.

Uniformiteit

gesv
Enkele gesneden onderdelen

“Nog een reden voor ons om voor een MicroStep te kiezen, is het feit dat we hiermee op vier van de vijf machines gebruikmaken van eenzelfde type besturing”, besluit Hogendoorn. “Dit betekent dat de operators veel sneller vertrouwd zijn met de nieuwe machine en dat je uiteindelijk ook makkelijker mensen kunt uitwisselen tussen de verschillende machines. Dit maakt ons als bedrijf nog flexibeler. De besturing zal naar verwachting ook een stuk geavanceerder zijn dan de besturing die we tot nu gebruikten. Makkelijker pro­grammeren, meer mogelijkheden om de druk te variëren ... Dat soort dingen. De nabije toekomst zal het leren. Ik kijk er in elk geval érg naar uit om de machine in gebruik te nemen.”

WOUTERS CUTTING & WELDING

WOUTERS CUTTING & WELDING

TER STRATENWEG 56
2520 OELEGEM
+3234759825
+3234759828
www.wcw.be