naar top
Menu
Logo Print

Kunststoffenbeurs 2019 in Veldhoven in het teken van duurzaamheid en recycling

Focus op actuele thema’s
magazine

Op 25 en 26 september werd door Mikrocentrum de 21e editie van de Kunststoffenbeurs georganiseerd in Veldhoven. 3000 bezoekers, 40 sprekers en 275 exposanten met 950 specialisten konden elkaar opnieuw ontmoeten en de laatste ontwikkelingen en innovaties delen. De Kunststoffenbeurs belichtte dit jaar wederom actuele thema’s zoals: circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en businesskansen.
“De Kunststoffenbeurs blijft uniek in zijn soort, maar is door de jaren heen veranderd. Vroeger was het hoofdthema spuitgieten, nu is de Kunststoffenbeurs een vakbeurs met een congres waar de gehele kunststofketen is vertegenwoordigd; van grondstof tot eindproduct”, aldus Els van de Ven, Manager Kunststoffenbeurs.
Dankzij de zee aan mogelijkheden en toepassingsgebieden rollen er dagelijks wereldwijd miljoenen kunststof producten van de productieband. Kunststof heeft dan ook een grote waarde voor onze samenleving. Bovendien volgen binnen de kunststofindustrie de initiatieven en oplossingen rondom hergebruik en recycling elkaar in rap tempo op. Niet voor niets was het thema van deze editie dan ook ‘Kunststof, te waardevol om weg te gooien!’
Zo deelde CEO & Co-founder, Casper van der Meer, van Better Future Factory hoe innovatieve engineering met storytelling toegepast kan worden in een productontwerp gericht op een betere toekomst. Willemijn Peeters van Searious Business deelde tijdens haar keynote de meest recente en relevante ontwikkelingen in de circulaire economie.
Ook dit jaar werd er een Meet & Match georganiseerd. Tijdens de B2B matchmaking hebben ruim 100, internationale deelnemers de gelegenheid gebruikt om nieuwe, interessante en potentiële partners te ontmoeten.
De volgende editie van de Kunststoffenbeurs vindt plaats op 23 en 24 september 2020.

KUNSTSTOFFEN

MIKROCENTRUM

+31402969922
-