naar top
Menu
Logo Print

CALIZ B.V.: HÉT INSTITUUT VOOR METROLOGISCHE KALIBRATIES ONDER ISO 17025 VOORWAARDEN

Caliz B.V. is gespecialiseerd in de kalibratie van meetinstrumenten. Met hun geconditioneerd laboratorium kan er gekalibreerd worden met herleidbaarheid naar nationale en internationale standaarden. De kalibratietechnici van Caliz hebben jarenlange ervaring en erkende opleiding(en). Caliz heeft de meetkamer in Berlicum gerealiseerd met de motivatie dat de technici de kalibratietechniek beheersen en RvA en ILAC herleidbare standaarden heeft om betreffende kalibraties uit te kunnen voeren. Caliz is erkend door de Raad voor Accreditatie en ILAC en kalibreert voor veel verschillende sectoren zoals de auto-industrie, metaalverwerking, defensie, farmaceutische industrie. De soorten kalibraties die Caliz uitvoert, zijn ook heel uitgebreid.

 

DRUKKALIBRATIE

Foto drukkalibratieIn veel verschillende bedrijfstakken worden drukmetingen uitgevoerd. Van een absolute drukmeter in de vliegtuigindustrie tot een bloeddrukmeter in de medische zorg: het behoort allemaal tot de mogelijkheid om gekalibreerd te worden. Voor gasoverdruk wordt er stikstof gebruikt als voedingdruk. Onderdruk wordt verkregen met behulp van een vacuümpomp. De drukregeling gebeurt via de standaard drukkalibrator. Een transmitter of sensor zonder display kan gekalibreerd worden door het uitlezen van een spanning of stroom ten opzichte van een aangeboden druk.
Voor vloeistofdruk wordt gebruik gemaakt van een "dead weight" tester met een bereik tot en met 1200 bar, om een stabiele meting te verkrijgen.

 

ELEKTRISCHE KALIBRATIE

Voor elektrische kalibraties kunt u bij Caliz op diverse gebieden terecht:
-LF elektrisch: spanning, stroom, weerstand, frequentie/tijd.
-Toerental
Het elektrisch lab van Caliz beschikt over de standaarden Fluke 5520, Fluke 5320, Fluke 8508A, Fluke PM 6665, toerental opstelling, een stopwatch calibrator en diverse standaardweerstanden. Elektrische kalibraties voor o.a. multimeters, NEN-testers, ESD testers, decadebanken, toerentellers en stopwatches. Meer info vindt u op de website van Caliz. Meer info vindt u op de website van Caliz.

 

Foto krachtkalibratie

KRACHT- EN MOMENTKALIBRATIE

Caliz B.V. heeft als enige in Nederland een RvA erkenning om momentmeetsystemen te kalibreren voor een bereik tot en met 2000Nm. Caliz is in het bezit van een bijna unieke meetopstelling. Dit is een opstelling waarmee met bekende armlengten en massastukken precieze momenten gegenereerd kunnen worden. Ook momentsleutels tot max 3000Nm worden gekalibreerd; door middel van een aanhaalinrichting en afgeleid van de ISO-norm 6789. De kalibratie van krachtmeters wordt uitgevoerd door vergelijking met referentie krachtopnemers tot max 50kN, waarbij de kracht aangebracht wordt met behulp van een krachtbank. Krachtmeters met een bereik tot 1kN worden gekalibreerd met behulp van massastukken, dus met “dood gewicht”.

 

TEMPERATUUR- EN VOCHTKALIBRATIE

Caliz B.V. kalibreert diverse soorten contact en non-contact thermometers herleidbaar naar de internationale temperatuur schaal van 1990, de ITS-90. De gebruikte methode voor contact thermometers is een vergelijkende meting met behulp van standard platinum resistance thermometers (SPRT’s) en type R thermokoppels in temperatuur gestabiliseerde baden en ovens.
Foto temperatuurkalibratie Met de aanschaf van Ametek Reference Temperature Calibrators gaat de volledige range van -100 tot 1050 °C. Onder bepaalde voorwaarden kunnen we kalibreren met een onzekerheid van 0,015°C!!
Met behulp van twee infrarood kalibrators worden non-contact thermometers gekalibreerd (infrarood thermometers) in de range van -15 °C tot 500 °C.
Daarnaast kalibreert Caliz B.V. diverse soorten Thermo-Hygrometers en sensoren in de range van 30-95 %RV. In een klimaatkast kunnen verschillende relatieve vochtigheids-waarden gegenereerd worden bij verschillende omgevingstemperaturen. Deze gecreëerde luchtvochtigheidscondities worden herleidbaar gemeten met een standaard dauwpuntmeter en meerdere thermistoren. Vervolgens wordt de werkelijke relatieve luchtvochtigheid berekend. Ook dataloggers en thermo-hygrografen behoren tot de mogelijkheden.
De standaarden die gebruikt worden zijn onder andere 8 vloeistofbaden, Ametek blokthermostaten, twee buisovens, een Isotech TTI-22 standaard thermometer en een klimaatkast. De volledige opsomming vindt u hier terug.

 

GEOMETRISCHE KALIBRATIE

Caliz heeft een breed gamma aan geometrische kalibraties. Voorbeelden hiervan zijn eindmaten, instelringen, meetklokken, schuif- en schroefmaten, hoekhaken en –meters, waterpassen, enz. De volledige lijst is te vinden op de website van Caliz. De standaarden die worden gebruikt om deze kalibraties uit te voeren zijn o.a. eindmaatcomperator, een optische meetmicroscoop, een vlakplaat met haaksheidzuil en vlakheidsliniaal, een ULM 1-D lengtemeetmachine, een sinus rei, enz..

CALIZ

CALIZ

NEDERHOF 3
5258 CB BERLICUM
+31735032002
-
www.caliz.nl

Gerelateerde berichten