naar top
Menu
Logo Print

STILLER EN PRECIEZER PLASMASNIJDEN BIJ PLASMA SOLUTIONS

Exclusieve verdeler van Kjellberg Finsterwalde in de Benelux en Frankrijk

Klanten worden steeds veeleisender wat betreft plasmasnijden. Het moet sneller, nauwkeuriger en efficiënter. Plasma Solutions heeft daarvoor de beste oplossingen. De exclusieve verdeler van machines van Kjellberg Finsterwalde voor Frankrijk en de Benelux biedt u de nieuwste technologieën, technieken, machines en software aan. Zo zorgt de Silent Cut voor een hogere veiligheid en ergonomie door het geluidsniveau met 15 decibel te verlagen. De database PerfectBevel verhoogt dan weer de nauwkeurigheid en herhaalbaarheid van snijwerken.

SILENT CUT: PLASMASNIJDEN HOEFT NIET LUID TE ZIJN

Met de nieuwe technologie Silent Cut biedt Kjellberg Finsterwalde dé ideale oplossing om geluidsoverlast te reduceren bij het plasmasnijden. Vanwege de hoge energiedichtheid en de hoge uitstroomsnelheid van het plasmagas is plasmasnijden nogal luidruchtig. De geluidsoverlast kan zelfs oplopen tot meer dan 100 dB (A). Dat voelt erg onaangenaam aan, met name in het hogere frequentiebereik van het menselijk oor. Dankzij intensieve research & development zijn de ingenieurs van Kjellberg erin geslaagd om het totale geluidsniveau aanzienlijk te verlagen. Het nieuwe proces kreeg de naam Silent Cut.
Silent Cut is de nieuwste telg van de gepatenteerde Contour Cut-technologie. Tests hebben uitgewezen dat Silent Cut bij het plasmasnijden van staal met een dikte tussen 4 en 30 mm en een stroomsterkte tussen 60 en 160 ampère erin slaagt om het geluidsniveau met 15 decibel te verlagen. Belangrijk hierbij is dat ook de hoge frequenties, die door operatoren als zeer storend worden ervaren, aanzienlijk worden verminderd. Een geluidsafname van 10 decibel wordt door het menselijk oor reeds ervaren als een halvering van het geluidsniveau. Silent Cut heeft met zijn reductie van 15 decibel dus een aanzienlijke impact op de gezondheid en veiligheid op de werkvloer zonder in te boeten aan snijkwaliteit.
Aan de basis van de Silent Cut-technologie ligt een unieke combinatie van revolutionaire plasma slijtdelen en geavanceerde cutting-data die de operator kan aanwenden om vergelijkbare snijresultaten te bekomen als de Contour Cut en tegelijk te genieten van een aanzienlijk verminderd geluidsniveau. Het resultaat is een betere ergonomie voor de operatoren, waardoor hun gezondheid én de veiligheid op de werkplaats aanzienlijk worden verbeterd.De Silent Cut reduceert het geluidsniveau met maar liefst 15 decibel

PERFECTBEVEL

Lasnaadvoorbereiding of hoeksnijden neemt een steeds groter deel in van het totaalpakket aan snijtaken. Kjellberg Finsterwalde biedt met PerfectBevel een geoptimaliseerde database aan voor het bevelsnijden van metaalplaten met een dikte tussen 5 en 30 mm. Daarmee speelt Kjellberg in op de steeds hoger wordende eisen voor snijkwaliteit, productiviteit, nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid. Tot enkele jaren geleden was lasnaadvoorbereiding veelal een moeizaam en arbeidsintensief gebeuren, met veel manueel slijpwerk. Met de moderne plasmabronnen en machines kan dit eenvoudiger en sneller.
Afhankelijk van de materiaaldikte en het te behandelen materiaal, zoals constructiestaal, aluminium en roestvrij staal, worden er specifieke waarden en gegevens ter beschikking gesteld van de operator, in de speciaal daarvoor ontwikkelde database PerfectBevel. Hierdoor verhogen de nauwkeurigheid en de herhaalbaarheid van het snijwerk, wat resulteert in minder nabewerking op het snijwerk en tevens zorgt voor een betere laskwaliteit in de latere productiefasen. Bovendien biedt Kjellberg Finsterwalde specifieke plasmatoortsen aan die uitermate geschikt zijn voor het bevelsnijden. De toortsonderdelen hebben een unieke spitse en slanke vormgeving, zodat hoeken tot 50° mogelijk zijn. Plasma Solutions kan u al deze technologieën exclusief in de Benelux aanbieden.

PLASMA SOLUTIONS

PLASMA SOLUTIONS

VLIMMERSEBAAN 136
2275 LILLE
+3293304554
-