naar top
Menu
Logo Print

APT INTERNATIONAL IS MEER DAN EEN VERDELER

Klassieke mechaniek hand in hand met hedendaagse technologie en elektronica

APT International is al jarenlang de vaste waarde en de belangrijkste Belgische verdeler van tweedehandsmachines voor de metaalverwerkende industrie. Daar zijn enkele goede redenen voor. Zo beschikt het bedrijf uit Deinze over een gigantisch aanbod van duizenden machines van alle soorten en types. Daarnaast staat de verdeler garant voor een uitstekende after-sales service én staan experts altijd klaar voor het updaten of ombouwen van software en het herstellen van gebruikte machines.

AANBIEDEN VAN OPLOSSINGEN

In het operatiekwartier van APT International krijgen gebruikte machines een tweede leven
In het operatiekwartier van APT International krijgen gebruikte machines een tweede leven

APT International vindt zijn origine in de machine- en constructiebouw en werd officieel opgericht in 1990 als een verdeler van tweedehandsmachines. Tegenwoordig is het bedrijf geëvolueerd naar veel meer dan dat. Bij de klassieke verkoop van tweedehandsmachines, zoals op veilingen, is de transactie voltooid bij het betalen en heeft de verkoper geen verantwoordelijkheid meer. APT gaat verder dan dat. De vraag kan zelfs gesteld worden of er nog gesproken kan worden over tweedehandsmachines. Het bedrijf neemt namelijk een bestaande machine als basis, maar gaat die dan opnieuw op- of ombouwen tot een nieuwe machine. Dat vaak zelfs aangepast naar de wensen van de klant en zonder af te hangen van een bepaald merk. De firma beschikt ook over een aanzienlijke stock van onderdelen, wisselstukken en elektronica. Het is de absolute sterkte van APT om de klanten na de verkoop te blijven ondersteunen, zowel op vlak van onderhoud, reparatie als retrofit. Dat is waar de firma zich onderscheidt van de andere verdelers.

EXPERTISE

APT International kan rekenen op personeel dat beschikt over een uitstekende kennis. Momenteel zijn er een twintigtal medewerkers. Enkele daarvan, die er al bij de oprichting bij waren, werken permanent in het atelier om het nodige maatwerk voor reparaties en ombouw af te leveren. De overdracht van de knowhow aan jonge mensen blijft echter de belangrijkste opgave om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

Machines op voorraadMEESTER IN DE RETROFIT

Stilstaan is achteruitgaan. Wie dat wil vermijden, moet investeren, iets wat APT heel goed heeft begrepen. Zo investeerde het enkele jaren geleden in een elektronicalabo. Zo zorgen de elektronici, naast herstellingen, voor belangrijke input en oplossingen bij retrofits en aanpassingen. APT gaat met andere woorden steeds samen met de klant op zoek naar een oplossing die past binnen hun budget. Ze analyseren hun wensen en verlangens en gaan dan voorstellen welke opties er zijn. Zo kan de klant soms zijn atelier vullen met enkele machines i.p.v. te investeren in één nieuwe machine.

BESTE VAN TWEE WERELDEN

Vroeger hadden machines nog geen corrigerende sturingstechnologie zoals vandaag. Als gevolg waren de vereisten, qua passingen en toleranties, veel belangrijker. Als het echter op stevigheid aankomt, is het idee van langetermijndenken glashelder. APT heeft deze sterke punten gecombineerd door middel van retrofit, waarbij moderne sturingen worden geïnstalleerd op gebruikte machines. Ze vertrekken vanuit mechanisch en geometrisch sterk gebouwde machines, gaan die ontmantelen en upgraden, om zo het beste van twee werelden te verenigen. Dat alles, rekening houdend met de wensen van de klant. APT zorgt ervoor dat alle kinderziektes, fouten of ouderdomskwaaltjes gekend zijn en weggewerkt worden. De machine komt zelfs met instructievideo's, in de gewenste taal, over de werking van de machine, hoe ze bestuurd moet worden, welke problemen zich eventueel kunnen voordoen en hoe die op te lossen zijn. Dat alles in combinatie met een levenslange ondersteuning zorgt ervoor dat de klant met een gerust hart aan de slag kan met zijn gloednieuwe en unieke retrofitmachine.

GEZOCHT: GEPASSIONEERDE TECHNIEKERS

APT International is voortdurend op zoek naar jonge, gemotiveerde en gepassioneerde techniekers, commercieel ingestelde mensen en internationale profielen. Mensen met een passie voor machines, met een oog voor detail en ambitie om hun eigen projecten uit en af te werken in samenspraak met de klant.

APT INTERNATIONAL

APT INTERNATIONAL

DE TONNE 73
9800 DEINZE
+3293861571
+3293869941