Dormac CNC Solutions stelt nieuwe Doosan DVF-serie voor op Metavak

Efficiënt vijfassig simultaan frezen

Dormac CNC Solutions presenteert tijdens de Metavak de nieuwe DVF serie vijfassige bewerkingscantra van Doosan. Met de DVF-serie brengt Doosan de nieuwste generatie vijfassige bewerkingscentra op de markt. De machine is geoptimaliseerd voor onbemande bewerking van moeilijk te verspanen en complexe werkstukken in grote en kleine series. De DVF serie bestaande uit 3 modellen met tafelgroottes oplopend van een diamter van 500 mm tot 800 mm, behoorden tot de high-lights op de Doosan stand op de EMO 2019 in Hannover. Met de nieuwe DVF 5000, 6500 en 8000 onderstreept Doosan haar ongeëvenaarde concurrentiepositie in multitasking oplossingen.
Daarvan zal Dormac CNC Solutions de DVF 5000 tonen op Metavak. Die is ontworpen voor simultane vijfassige besturing en nauwkeurige contourbewerking dankzij een 18.5 kW 12.000 rpm spindel en krachtige CNC-besturing. De vijfassige freesmachine is uitgerust met een 500 mm roterende tafel om het comfort en de efficiëntie van de operator te verhogen en tegelijkertijd de overlappingen tijdens het bewerken te minimaliseren. Als optie is de DVF 5000 leverbaar met een 12 pallets automatisch werkstukwisselsysteem (AWC), waardoor onbemand bewerken mogelijk is. T.o.v. de voorgaande generatie vijfassige freesmachines is de Doosan DVF op een aantal punten verbeterd:
• Een kleinere footprint dan de voorgaande modellen;
• Standaard voorzien van een vetsmeersysteem;
• Betere toegankelijkheid tot de opspanning, waarmee het gebruiksgemak voor de operator verder is gemaximaliseerd;
• Om de nauwkeurigheid verder te verbeteren zijn de bewerkingscentra uitgerust met een thermische compensatiefunctie voor zowel de spil als het machineframe;
• Een nieuw design voor spanenafvoer inclusief koelvloeistoftank met filters voor zorgeloze afvoer van spanen;
• Geoptimaliseerd voor onbemande productie.
Bezoek Dormac CNC Solutions op Metavak op stand D111 .

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.