CNC Instructie Buro introduceert Simple-CAM

Nieuw CNC programmeersysteem voor CNC-draaien en CNC-frezen

Het CNC Instructie Buro heeft een nieuw Simple-CAM pakket voor CNC-draaien en -frezen geïntroduceerd. Dit programmeersysteem voldoet volledig aan de hoge eisen van het bedrijf. Met deze software voor zowel draaien als frezen, is het CNC-programmeren opnieuw uitgevonden en geautomatiseerd en werkt het vele malen sneller dan een dialoog besturing.
Omdat het gebruik van Simple-CAM de benodigde inzichten voor het CNC-programmeren heel duidelijk laat zien, is de software ook geschikt voor nieuw op te leiden personeel op MBO niveau 3-4. Veelal zijn de aangeboden CAM pakketten hiervoor te uitgebreid en te duur voor starters of het opleidingsbudget.
In dit pakket importeert men direct de tekening in dxf-formaat of stelt de bewerkingen zelf samen met grondvormen (cirkel, vierkant etc.) of met functies uit de CAD module. Daarna verschijnt een Simple-CAM “easy” advies, om een bewerking te programmeren, door een automatisch gereedschapsvoorstel, keuze van de snijgegevens en de voor- en nabewerkingsvolgorde. Dit werkt dus in analogie met ‘Feature built-in’ CAD-functies en betekent dat je bijv. kiest om draad te frezen (eindbewerking) en de voor- en na- bewerkingen kunt aanvinken. Hierna is alles automatisch al geprogrammeerd.
Het gehele bewerkingsplan is overzichtelijk en praktisch. De uiteindelijke bewerkingen kunnen zelf aan- of uit- worden gevinkt en op details gemakkelijk worden aangepast, naar de eigen inzichten van de CNC draaier of CNC frezer. Hierna is een toollijst te genereren waarin de snijgegevens nog kunnen worden aangepast, voor directe verwerking in het al gemaakte CNC programma. Ook een setup document wordt automatisch gegenereerd. Simple-CAM kent bovendien het 3D-simulatie algoritme van Moduleworks®, wervelfrezen- (trochoïdaal of waveform) en restmateriaal frezen. De postprocessorslag is snel en de machineconfiguratie eenvoudig.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.