Online magazines

25 november 2020 Vakinformatie voor de metaalindustrie

Laatste trends in plasmasnijden
Plasmasnijden heeft de afgelopen jaren een constante evolutie gemaakt. Onder andere de snijkwaliteit, de consistentie en het bereik zijn sterk verbeterd. Met plasma is tegenwoordig veel meer mogelijk, waardoor er meer overlap is met andere snijtechnologieën zoals laser- en autogeen snijden. Bevelsnijden draagt zeker bij aan de evolutie.

Matthias Robbe

Bladmanager

Algemeen proberen de machineconstructeurs om het snijbeeld verder te verfijnen en de snijsnelheid te verhogen. Ze zetten dan ook vooral in op het snijden van steeds dunnere rvs- en aluminiumplaten. Het streven naar laserkwaliteit is algemeen voelbaar.
Kjellberg ontwikkelt en produceert sinds 60 jaar plasmasnijtechniek. Ter gelegenheid van dit jubileum stelt het bedrijf zijn vooruitstrevende nieuwe reeks ‘Q’ voor, klaar voor de gedigitaliseerde productie.
Plasmasnijden heeft de afgelopen jaren een constante evolutie gemaakt. Onder andere de snijkwaliteit, de consistentie en het bereik zijn sterk verbeterd. Bevelsnijden draagt zeker bij aan de evolutie. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van 'snijden onder variabele hoek'.
Bedrijven en instellingen in heel Nederland praten met lof over de Dormer A002 spiraalboor, die dit jaar zijn 20e verjaardag viert. Radboud Universiteit en leverancier IP Sanders vertellen over hun ervaringen met deze boor.
Frank Tilburgs van Tilbox uit Valkenswaard – producent van toolboxes voor trucks & trailers - over de prettige samenwerking met Essentra Components en de kilometers rubber afdichtingen voor de afwerking van zijn eindproduct.
Jörg Machines BV ontwikkelt en assembleert geavanceerde plaatbewerkingsmachines die niet alleen gericht zijn op snelheid en efficiëntie, maar ook op een gebruiks­vriendelijke bediening.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.