Online magazines

20 mei 2020 Vakinformatie voor de metaalindustrie

Verschillende bandzagen voor verschillende toepassingen
Consumenten kennen het zaagproces vooral uit de houtbewerking. Maar ook verschillende metaalsoorten, van staal en aluminium tot zelfs titanium, kunnen gezaagd worden. Al moeten hiervoor wel de juiste zaaglinten worden gekozen. Ze bestaan immers in verschillende materialen, met bijkomend onderscheid wat betreft de vertanding van het zaagblad. 
Matthias Robbe
Bladmanager
We hadden de voorbije jaren in Metallerie al verschillende keren aandacht voor het reilen en zeilen van bandzaagmachines en de ontwikkelingen op dat vlak. Deze keer kozen we ervoor om dieper in te gaan op de zaag zelf, ook wel bandzaag of zaaglint genoemd.
Er is een groot aanbod aan industriële lijmen beschikbaar die geschikt zijn voor de assemblage van gecompliceerde producten. Met meer dan 30 jaar ervaring in dit vakgebied, is Lijmpartner een solide partner als het gaat over dergelijke industriële lijmtoepassingen.
De Ridder daagt u uit om in deze coronatijden een anti-cyclische investering te overwegen door de aanschaf van een frees-, draai- of erodeermachine. De Ridder beschikt over een interessant pakket van machines samengesteld uit voorraad en tegen messcherpe condities leverbaar zijn.
Het kiezen van de juiste motorversie is er niet eenvoudiger op geworden. Het uitgebreide gamma heeft als gevolg dat de ene hybrideaandrijflijn beter tot zijn recht komt tijdens korte ritten of in stadsverkeer, terwijl andere energie-efficiënter presteren tijdens lange afstandsritten of op snelwegen.
Sinds 2005 houdt CZL Tilburg zich bezig met het aanbrengen van slijtvaste coatings op liners, (betreft een deel van een schroefasafdichting). In de beginjaren was dit een enkellaags systeem op basis van wolframcarbide, aangebracht middels het HVOF principe rechtstreeks op het basismateriaal (RVS/Duplex).
Door het optimaal ontworpen assortiment krachtspanners van Meusburger kunnen vele matrijzen eenvoudig worden opgespannen. Het ergonomische ontwerp garandeert daarbij een makkelijke en veilige bediening. Het zwart verzinkte en gelegeerde, veredelde staal zorgt voor een lange levensduur en bescherming tegen corrosie.
APT International heeft al meer dan 27 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een stevige technische achtergrond.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.