Online magazines

04 september 2020 Vakinformatie voor de metaalindustrie

Online versie bekijken
kleine series plooien

Enkele jaren geleden schreven we een artikel over automatische gereedschapswissels bij standalone plooibanken. Toen was de oplossing nog relatief nieuw, al waren sommige fabrikanten er al langer mee bezig. De pioniers stonden al ver, anderen hebben van de tijd die sindsdien is verstreken, gebruikgemaakt om hun oplossing te optimaliseren.

Matthias Robbe

Bladmanager

Een tijdje geleden schreven we een artikel over automatische gereedschapswissels bij standalone plooibanken. Toen was de oplossing nog relatief nieuw, al waren sommige fabrikanten er al langer mee bezig.
Vanaf oktober 2020 beginnen bij Hatek weer de NIL handvaardigheidsopleidingen. In Delft staan ervaren docenten klaar om u of uw lassers naar een hoger niveau te brengen. Of u nu beginnend of ervaren lasser bent of lassers stuurt vanuit uw bedrijf, bij Hatek kunt u terecht.
Ontdek waarom boutverbindingen loslopen en hoe we een beter resultaat kunnen krijgen. Neem deel aan de online-training met onze LOCTITE experten en vind oplossingen voor het onderhoud en een grotere betrouwbaarheid van uw industriƫle installatie.
Het belang van lasrookafzuiging kan niet genoeg worden benadrukt. Tijdens het lassen komen namelijk een groot aantal lichaamsvreemde stoffen vrij. Zware metalen kunnen op termijn schadelijk zijn voor de gezondheid.
Onderzoekers van het Departement Toegepaste Mechanica aan de VUB zijn erin geslaagd metalen onderdelen te bouwen die automatisch aangeven wanneer ze overbelast worden of schade leiden. Ze hebben hiervoor metaal 3D-printing gebruikt, om sensoren in het metaal zelf te kunnen integreren.
Eurofer heeft opnieuw hun diepe teleurstelling uitgesproken over het besluit van de EU om het tariefvrije invoercontingent voor staal niet aan te passen naar aanleiding van de ineenstorting van de vraag naar staal in de EU.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.