Online magazines

17 september 2020 Vakinformatie voor de metaalindustrie

Online versie bekijken
INVESTEER IN DE JUISTE LASBESCHERMING
Lassers lopen gezondheidsrisico's bij het uitvoeren van hun job. Daarom is het belangrijk te investeren in de juiste bescherming, en dit zowel voor hun longen als hun ogen. De lasrookafzuiging moet worden afgestemd op de specifieke omstandigheden in de werkomgeving. Lashelmen hebben dan weer niet alleen een beschermende functie, maar verhogen ook de efficiëntie.
Matthias Robbe
Bladmanager
Het belang van lasrookafzuiging kan niet genoeg worden benadrukt. Tijdens het lassen komen namelijk een groot aantal lichaamsvreemde stoffen vrij. Omdat iedereen in een omgeving met zuivere lucht moet kunnen werken, is lasrookafzuiging aangewezen.
Wolfraamcarbide is een essentieel ingrediënt in Sandvik Coromant’s volhardmetalen gereedschappen, en de geschatte voorraden van het materiaal zijn ca. zeven miljoen ton — oftewel 100 jaar verbruik.
Het is als het ware een publiek geheim dat lassers tal van risico’s lopen tijdens hun bezigheden. Beschermingsmiddelen zoals lashelmen kunnen die gevaren sterk verminderen. Ze zorgen er tevens voor dat het werk efficiënter en sneller kan verlopen.
Er zijn in Metallerie al heel wat artikels verschenen over de ontwikkelingen in het CNC-plasmasnijden, die telkens een bepaald punt van het onderwerp aansneden. Deze keer zetten we een stap terug en willen we het principe van de techniek en de vele mogelijkheden opnieuw op een rijtje zetten.
Vanouds bestaat de behoefte om snel en betrouwbaar te produceren. Dit proces verloopt bij voorkeur zo compleet en efficiënt mogelijk, in een en dezelfde opspanning. Tegenwoordig is ook flexibiliteit van belang. Series worden kleiner, er worden steeds meer enkelstuks gefabriceerd en de varianten binnen kleinere series zijn toegenomen.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.