Online magazines

13 november 2020 Vakinformatie voor de metaalindustrie

Online versie bekijken
Additive manufacturing
In november werd in Eindhoven (Nederland) een indrukwekkend 3D-geprint lichtmonument onthuld. Het is typerend voor de steeds uitgebreidere mogelijkheden die de additieve productietechniek biedt. Een ander voorbeeld daarvan is de start-up ValCUN. Het jonge Belgische bedrijf is op zoek naar partners om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de nieuwe en innovatieve printtechnologie.
Matthias Robbe, Bladmanager

3D-printen van complexe metalen onderdelen op een innovatieve en distruptieve wijze. Dat is wat de technologie van de jonge Belgische start-up ValCUN mogelijk moet maken. Daarvoor is het op zoek naar partners.
In november plaatst de Gemeente Eindhoven het indrukwekkende 3D-geprinte lichtmonument ‘Loom Light’ van beeldend kunstenaar Titia Ex. Het is een van de grootste 3D-geprinte kunstwerken in Europa, vervaardigd uit gerecycleerde kunststoffen.
In deze onzekere tijden is het belangrijker dan ooit dat je kunt vertrouwen op de expertise en service van je leverancier. Dat merkten ze begin dit jaar al snel bij Drabbe, leverancier van Elesa+Ganter machine- en bedienonderdelen.
Jaegerson investeerde de afgelopen jaren aanzienlijke sommen in automatisering om de nodige flexibiliteit te kunnen garanderen en prijsconcurrentieel te blijven. Met het oog op groei en diversifiëring bedient het nu ook Nederland.
Op 15 september 2020 is 4D CAM integraal overgenomen door Arkance Systems. Beide bedrijven worden daarmee verder uitgebouwd door consolidatie van CAD/CAM/CNC-kennis en een personeelsuitbreiding.
Emuge‑Franken is vandaag een alles­omvattende leverancier van schroefdraadoplossingen, met een wereldwijd ondersteuningsnetwerk van specialisten.
Het ingenieursbureau 3D Cadworks, gevestigd in Hoogstraten (België), biedt al meer dan 15 jaar oplossingen omtrent productontwikkeling en engineering aan bedrijven uit verscheidene sectoren, zo ook de maakindustrie.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.