Online magazines

30 augustus 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxSpecials maken ponsmachine tot flexibele alleskunner

Ondanks de opkomst van de fiberlasersnijmachine blijft ponsen overleven. Daar zijn enkele goede redenen voor, zoals de relatief goedkope prijs van een ponsmachine, de mate van automatisering, het feit dat het een snelle manier is om reguliere vormen te produceren... en welke rol spelen de gereedschappen hierin?

Verder merken we op dat de Europese staalindustrie het moeilijk krijgt. De productie in de auto-industrie daalde met zo'n 12% in vergelijking met vorig jaar.

Ten slotte heeft het CNC Instructie Buro een CNC-simulator ontwikkeld voor VMBO/MBO techniekopleidingen om op een toegankelijke manier meer te leren over de machines.

Matthias Robbe

Bladmanager

WIN TIJD MET DEZE WEINIG BEKENDE PONSGEREEDSCHAPPEN

De kracht van de ponsmachine schuilt ongetwijfeld in haar flexibiliteit. Behalve de standaardgaten moet je ook denken aan markeren, graveren en tappen, nog boven op het aanbrengen van allerhande vervormingen. Daar zijn vaak speciale gereedschappen voor nodig die niet altijd even bekend zijn. Het is dus de moeite om ze van wat dichterbij te bekijken.
Volledig artikel lezen

STAALINDUSTRIE KRIJGT HET MOEILIJK

De staalindustrie begint het moeilijk te krijgen. In de EU stagneert de productie van personenwagens door de zwakke vraag. Zo is het aantal gefabriceerde auto's in Duitsland met 12% gedaald in vergelijking met dezelfde periode in 2018, dat is een afname van zo'n 275.
Lees meer

CNC SIMULATOR VOOR PROGRAMMEERSCHOLING

Het CNC Instructie Buro heeft de CNC Simulator Pro geïntroduceerd. Deze software is gedoeld op VMBO/MBO techniekopleidingen. Hiermee kan op een toegankelijke manier kennis worden gemaakt met de toepassingen van CNC-machines.
Lees meer

LVD NEEMT ITALIAANSE AUTOMATISERINGSBEDRIJF COMPAC OVER

LVD heeft aangekondigd dat het het Italiaanse bedrijf Compac heeft overgenomen. LVD werkte als sinds 2016 samen met de leverancier van industriële automatiseringsoplossingen uit Urbino.
Lees meer

VALK WELDING INTRODUCEERT LASROBOTCEL OP TIV

Een nijpend tekort aan vaklassers heeft de vraag naar lasrobotautomatisering nog verder opgestuwd. Daarnaast willen bedrijven die al langer lasrobots inzetten de flexibiliteit verder verhogen, om ook kleine aantallen efficiënt met robots te kunnen lassen.
Lees meer

247TAILORSTEEL BREIDT UIT IN DUITSLAND

In het najaar van 2019 zal in het Duitse Hilden de bouw van een nieuwe vestiging van 247TailorSteel van start gaan. “Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze Duitse klanten", zegt Paul Schipper, CEO van het bedrijf.
Lees meer

BEZOEK METAVAK 2019 GRATIS!

160pxOp 8, 9 en 10 oktober opent Evenementenhal Gorinchem haar deuren voor de metaalbranche. Dan vindt METAVAK 2019 - de enige jaarlijkse vakbeurs voor metaalbewerkers in Nederland - plaats.
Volledig artikel lezen

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Specials maken ponsmachine tot flexibele alleskunner

Win tijd met deze weinig bekende ponsgereedschappen

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.