Online magazines

11 oktober 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxMinder stilstand met automatische gereedschapswissel

Er bestaan ongeveer evenveel namen voor een automatische gereedschapswisselaar als dat er fabrikanten zijn. Die zijn dan ook een uitstekende oplossing voor het plooien van kleine series en complexe set-ups. Metallerie haalde dit onderwerp nog eens vanonder het stof.

In ander nieuws heeft Griekspoor Thermal Coatings een alternatief ontwikkeld voor het schadelijke chroom-6: TOPCOAT®107.

Ten slotte was de Kunststoffenbeurs dit jaar weer een groot succes met actuele thema's zoals circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen, nieuwe materialen en innovatieve productiemethodes.

Matthias Robbe

Bladmanager

AUTOMATISCHE GEREEDSCHAPSWISSEL VERGEMAKKELIJKT KANTEN KLEINE SERIES

Goed twee jaar geleden schreven we een artikel over automatische gereedschapswissels bij standalone kantbanken. Toen was de oplossing nog relatief nieuw, al waren sommige fabrikanten er al langer mee bezig.
Volledig artikel lezen

GRIEKSPOOR THERMAL COATINGS ONTWIKKELT ALTERNATIEF VOOR CHROOM-6

De markt is druk op zoek naar alternatieven voor chroom-6-houdende producten. De R&D-afdeling van het Nederlandse bedrijf Griekspoor Thermal Coatings ontwikkelde het alternatief TOPCOAT®107.
Lees meer

KUNSTSTOFFENBEURS 2019 IN VELDHOVEN IN HET TEKEN VAN DUURZAAMHEID EN RECYCLING

Op 25 en 26 september werd door Mikrocentrum de 21e editie van de Kunststoffenbeurs georganiseerd in Veldhoven. 3000 bezoekers, 40 sprekers en 275 exposanten met 950 specialisten konden elkaar opnieuw ontmoeten en de laatste ontwikkelingen en innovaties delen.
Lees meer

FARO ORGANISEERT HIGH-SPEED LASERSCANNING DAY IN EINDHOVEN

Op dinsdag 29 oktober 2019 organiseert Faro Benelux in Eindhoven de High-Speed Laserscanning Day. Tijdens deze dag worden Faro's meest recente oplossingen voor high-speed laserscanning en directe analyse voor het eerst voorgesteld.
Lees meer

TOTAL INTRODUCEERT FOLIA OP DE NEDERLANDSE MARKT

Folia, het nieuwe innovatieve smeermiddel van Total, is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Het is een bio-sourced product, vrij van minerale oliën, op basis van water. Daarmee beschikt het smeermiddel over uitstekende koeleigenschappen, een revolutie voor de metaalbewerkingsindustrie.
Lees meer

WALTER AG VIERT HONDERSTE VERJAARDAG MET NIEUWE FREESGENERATIE

160pxWalter werd in 1919 opgericht door de ingenieur en metallurg Richard Walter. Om dat te vieren heeft het bedrijf begin 2019 de geheel nieuwe freesgeneratie Xtra·tec® XT op de markt geïntroduceerd.
Volledig artikel lezen

KLASSIEKE MECHANIEK HAND IN HAND MET HEDENDAAGSE TECHNOLOGIE EN ELEKTRONICA

160pxAPT International is al jarenlang de vaste waarde en de belangrijkste Belgische verdeler van tweedehandsmachines voor de metaalverwerkende industrie. Daar zijn enkele goede redenen voor. Zo beschikt het bedrijf uit Deinze over een gigantisch aanbod van duizenden machines van alle soorten en types.
Volledig artikel lezen

SANDVIK COROMANT INTRODUCEERT CORODRILL DS20 WISSELPLAATBOOR

160pxDe CoroDrill® DS20 is het eerste boorconcept met wisselplaten dat gatdiepten tot 7xD kan produceren. De boor, welke volledige nieuwe ontwerpen omvat voor zowel het boorlichaam als de wisselplaten, biedt gebruikers betrouwbare en voorspelbare spaanbeheersing en uitstekende penetratiewaarden in alle 4-7xD toepassingen.
Lees meer

AMADA PRESENTEERT VOLGENDE GENERATIE FIBERLASER OP BLECHEXPO 2019

160pxHoogtepunten op de beurs zijn onder andere fiberlasertechnologieën voor vlakbed-, buis- en profielbewerking en laserlassen. De perfecte symbiose van een zeer efficiënte resonator uit de eigen ontwikkeling van AMADA in interactie met de betreffende machines is van fundamenteel belang voor de hoge prestaties en productiekwaliteit.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Minder stilstand met automatische gereedschapswissel

Automatische gereedschapswissel vergemakkelijkt kanten

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.