Online magazines

13 december 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN

120pxWanneer is een lascobot zinvol?

Er zijn heel wat drempels die velen weerhouden om te investeren in een industrieel robotlassysteem. De robotlassystemen op basis van lichtgewichtrobots (de zogenaamde cobots), die stilaan door de fabrikanten op de markt worden aangeboden, pretenderen echter veel van deze belemmeringen weg te nemen.

247TailorSteel is begonnen met de bouw van een nieuwe faciliteit in het Duitse Hessen. Tegen de zomer van 2020 moet het gebouw operationeel zijn. Verder blijft de Europese staalindustrie het moeilijk hebben, waardoor Eurofer meer steun van de EU vraagt.

Matthias Robbe

Bladmanager

LASROBOT, COBOT OF EXTRA MEDEWERKERS?

Veel bedrijven in de metaalverwerkende industrie met lasactiviteiten zoeken koortsachtig naar automatiseringsoplossingen om het tekort aan lassers op te vangen. Is een lascobot daarom meer zinvol?
Volledig artikel lezen

247TAILORSTEEL START MET BOUW NIEUWE PRODUCTIEFACILITEIT

Op vrijdag 29 november is in het Duitse Hilden, vlakbij Düsseldorf, de bouw begonnen van de nieuwe productiefaciliteit van 247Tailorsteel. Onder andere Carel van Sorgen, de oprichter van 247TailorSteel, CEO Paul Schippers en Birgit Alkenings, de burgemeester van Hilden, waren aanwezig.
Lees meer

EUROFER EIST MEER STEUN VAN DE EU VOOR DE STAALMARKT

Eurofer heeft de EU opgeroepen om de herziening van de vrijwaringsclausule voor de staalindustrie nog eens te bekijken. Die moet de sector beschermen tegen de verlegging van het handelsverkeer van staal naar Europa.
Lees meer

STAGNATIE IN EUROPA BLIJFT

Door de stagnerende verkoop de afgelopen weken hebben diverse fabrieken besloten hun productiecapaciteit tijdelijk fors te verlagen om daarmee vraag en aanbod meer in evenwicht te brengen.
Lees meer

VIETNAMESE POLITIE ROLT NAMAAKOPERATIE VAN HYPERTHERM-PRODUCTEN OP

In de Vietnamese hoofdstad Hanoi heeft de politie succesvol een namaakoperatie binnengevallen en stopgezet. Er werden tientallen vervalste Powermax-elektroden, -sproeiers en -schilden in beslag genomen en vernietigd.
Lees meer

PRO4CNC START CAD-CAM TRAINING IN DE CLOUD

Opleider Pro4CNC helpt MKB-bedrijven met een minimale investering te starten of over te stappen naar de modernste vorm van CAD-CAM programmeren. Nu toeleveranciers steeds meer geconfronteerd worden met Model Based Definition (MBD) en Product Manufacturing Information (PMI), is er behoefte aan passende programmeersoftware en bijbehorende opleiding.
Lees meer

COROCUT® QD PROGRAMMA MAAKT PROFIELSTEKEN BIJ LANGE UITSTEEKLENGTEN MOGELIJK IN SMALLE GROEVEN

160pxSandvik Coromant voegt ronde geometrie (-RM) wisselplaten toe aan haar programma van CoroCut® QD afsteek- en groefsteekgereedschappen. De ronde geometrie maakt profielsteken bij lange uitsteeklengten mogelijk in smalle groeven.
Lees meer

SHELL BIEDT HULP MET OLIEWISSELS OP HAVEN VAN ROTTERDAM

160px VIDEOSinds jaar en dag oefent de haven van Rotterdam een enorme aantrekkingskracht uit op bedrijven. Hierop inspelend raakte het havengebied door de jaren heen gaandeweg uitgebreid, eerst via Botlek, daarna met Europoort en in de zeventiger jaren met Maasvlakte. Op Maasvlakte 1 (want sinds 2013 is er ook een Maasvlakte 2) treffen we APM Terminals Rotterdam aan, een onderdeel van Maersk Group en een van 's werelds meest vermaarde overslagbedrijven. De boel er draaiende houden, met het hoofd in de wolken maar de voeten in de praktijk, vergt echter heel wat aandacht. Dat een partner hierbij een handige hulp kan zijn, wist Shell er beslist te staven.
Video

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Wanneer is een lascobot zinvol?

Lasrobot, cobot of extra medewerkers?

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.