14 mei 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxImporttarieven VS

Eind maart zijn arbitraire tarieven op de invoer van staal in de VS van kracht gegaan. De EU behoorde tot de regio's en landen die een vrijstelling kregen tot 1 mei. Die vrijstelling is op het laatste moment verlengd met nog eens 30 dagen. "De beslissing van de VS is welkom, ook al is het maar tijdelijk", aldus Axel Eggert, directeur-generaal van EUROFER, de Europese Staal Associatie. "Nu is er weer meer tijd voor verdere besprekingen."

Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

LIGHTMOTIF WINT LASER INNOVATION AWARD

In Nederland heeft Lightmotif de Laser Innovation Award gewonnen. Max Groenendijk, de oprichter en directeur van Lightmotif mocht de prijs in ontvangst nemen.
Lees meer

TEN HUIZE VAN LIGHTMOTIF

Net voordat bekend geraakte dat Lightmotif de Laser Innovation Award heeft gewonnen, ging Metallerie op bezoek bij het bedrijf voor een rondleiding.
Volledig artikel lezen

EU BLIJFT VOORLOPIG GEVRIJWAARD VAN IMPORTTARIEVEN VS

Eind maart zijn arbitraire tarieven op de invoer van staal in de VS van kracht gegaan. De EU behoorde tot de regio's en landen die een vrijstelling kregen tot 1 mei.
Lees meer

DEMO DAYS BIJ UNISIGN

Op 10 en 11 april hield machinefabrikant Unisign Demo Days in haar vestiging in Panningen (Nederland). Daar werd onder andere de Uniport 6000-HV voorgesteld, een 5-assige portaalfreesmachine die diverse voordelen biedt ten opzichte van bestaande concepten.
Lees meer

FONTYS TROTS OP NIEUWE METAALPRINTER

Fontys Centre of Expertise Hightech Systems & Materials heeft een metaalprinter geïnstalleerd. De Trumpf TruPrint 1000 biedt bedrijven en studenten van Fontys de kans om de laatste toepassingen in 3D-printen te ontdekken.
Lees meer

NOOIT MEER ZONDER ROBOT

"We zouden niet meer zonder robot willen zijn", dit is een paar maanden na de aanschaf van een RobWelding-robot een veel gehoorde klantreactie bij de robotspecialist uit Dodewaard.
Lees meer

COMPLEET GAMMA REINIGINGS- EN ONDERHOUDSPRODUCTEN

160pxSir John B.V. is leverancier van gespecialiseerde reinigings-, ontvettings- en beschermingsproducten die uitermate geschikt zijn voor de industriële reiniging van zwaardere vervuilingen.
Volledig artikel lezen

HOGETEX OPENT NIEUWE SHOWROOM IN VARSSEVELD

Hogetex heeft een nieuwe showroom geopend in Varsseveld.
Lees meer

AL MEER DAN 60 JAAR THUIS IN DE VERSPANENDE INDUSTRIE

IMS Nederland is met een breed assortiment staal, roestvast staal en aluminium al sinds 1954 thuis in de verspanende industrie. Vele kwaliteiten zijn uit voorraad leverbaar, zoals staf en machinebuis en in het bijzonder Prodec®, aluminium 6026, ETG® en HSX®.
Lees meer

3D-PRINTEN VAN GROTE SERIES KUNSTSTOF

Machine- en apparatenbouwers lopen bij de productie van kunststof onderdelen vaak aan tegen het probleem dat de matrijskosten relatief hoog zijn ten opzichte van de aantallen.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
EU blijft voorlopig gevrijwaard van importtarieven VS

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl