20 juni 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxStijgende proceszekerheid voor vijfassers

De vijfassers staan tussen de bewerkingscentra in een sterkere positie dan ooit tevoren. De laatste jaren heeft de techniek forse stappen vooruitgezet richting een hoger niveau, met name wat betreft kwaliteit en proceszekerheid. Vooral bij kleinere bedrijven is vijfassig simultaan bewerken drastisch toegenomen, want om de stijgende productcomplexiteit aan te kunnen, zijn extra assen noodzakelijk. Die vergen meer van de machinebouw om de stijfheid en eindkwaliteit op een vergelijkbaar niveau te brengen van de drieassige varianten. Ook aansturing en automatisering wonnen de laatste jaren aan belang.

Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

STIJGENDE PROCESZEKERHEID VOOR VIJFASSIGE BEWERKINGSCENTRA

De vijfassers staan tussen de bewerkingscentra in een sterkere positie dan ooit tevoren. De laatste jaren heeft de techniek forse stappen vooruitgezet richting een hoger niveau, met name wat betreft kwaliteit en proceszekerheid.
Volledig artikel lezen

IS MIJN GEREEDSCHAP VERSLETEN?

Snijgereedschappen zijn fundamentele elementen in het verspaningsproces. Afhankelijk van hoe de gereedschappen worden gekozen en toegepast, bieden ze de mogelijkheid om de bewerkingsproductiviteit te maximaliseren of vormen ze juist knelpunten in de productie.
Volledig artikel lezen

AGORIA VRAAGT EUROPA MET MATE TE REAGEREN OP IMPORTHEFFINGEN

Sinds 1 juni worden Europese bedrijven die staal en aluminium invoeren in de VS, extra belast. De Belgische staalsector kan hierdoor tot 240 miljoen euro inkomsten te mislopen.
Lees meer

VADO BEHEER WORDT MEERDERHEIDSAANDEELHOUDER BIJ EMD TOOLING

VADO Beheer uit Eindhoven heeft sinds kort een meerderheidsbelang in EMD Tooling. Eric Stinges, zaakvoerder bij EMD Tooling, blijft bij de onderneming betrokken en behoudt de minderheid van de aandelen.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

PLAATKANTENFREESMACHINES VOOR BINNEN- EN BUITENCONTOUREN

160pxMet de Kohle plaatkantenfreesmachines kunnen binnen- en buiten contouren van onder andere boorgaten, flenzen, plaatstaal en pijpen worden ontbraamd of voorzien van een laskant.
Lees meer

DE KLANT OP VOORSPRONG ZETTEN

160pxRobotspecialist RobWelding ontwikkelt momenteel een robotprogramma waarmee het programmeren veel eenvoudiger zal zijn. 'Ook zal het veel sneller gaan', vertelt directeur Karel van Vlastuin.
Lees meer

ORBITAAL LASSEN MET AXXAIR MICROFIT GESLOTEN LASKOPPEN

160pxNieuw van Axxair is de microfit serie: orbitale lasapparatuur ontworpen voor het lassen van kleine diameters buis en fitting zoals in de semiconductor industrie.
Lees meer

NIL VERBINDINGSWEEK GEEFT 4 THEMA'S VRIJ

Van 30 oktober tot en met 1 november vindt in Gorinchem de vierde editie van de vakbeurs NIL Verbindingsweek plaats. Met de Verbindingsweek geeft het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) vakprofessionals de gelegenheid om bij te leren over de laatste ontwikkelingen in de las- en lijmwereld.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Is mijn gereedschap versleten?

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl