01 augustus 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxHuidige schuurmaterialen doorstaan de tand des tijds

Schuren is vanouds een bewerking met veel bepalende parameters, die meteen een onuitwisbare weerslag hadden op het werkstuk in kwestie. Zowel de hoek, de druk en de snelheid moesten vroeger juist zijn, in functie van het te bewerken materiaal en de staat van het schuurmateriaal. De huidige schuurmaterialen zijn echter vergevingsgezind voor de operator, die daardoor minder opgeleid hoeft te zijn. De korrels worden niet langer bot, maar worden telkens weer vrijgegeven bij het afslijten, waardoor een uniforme finish haalbaar wordt.


Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie


LEES MEER: Huidige schuurmaterialen doorstaan de tand des tijds

GROTER GEBRUIKSGEMAK EN BETER RESULTAAT BIJ SCHUREN

Het schuurproces heeft de jongste decennia een belangrijke evolutie doorgemaakt, in die zin dat nu ineens het hele proces vanaf de beginsituatie tot aan het gewenste eindresultaat wordt bekeken, terwijl hiervoor vroeger typisch een star stappenplan werd gevolgd.
Volledig artikel lezen

BRABANTSE METAALDAGEN NIEUW EVENT VOOR DE METAALSECTOR

Van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 april 2019 vindt voor het eerst De Brabantse Metaaldagen plaats. Dit event, georganiseerd door United Industrial fairs, richt zich met de combinatie van een congres en een vakbeurs specifiek op de metaalindustrie.
Lees meer

SAMENWERKING VAKBEURZEN EUROFINISH EN MATERIALS

De Belgische Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen VOM en Mikrocentrum, de Nederlandse kennis- en netwerkorganisatie voor de maakindustrie, gaan voor de komende editie van de vakbeurzen Eurofinish en Materials samenwerken.
Lees meer

77 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE BEURSDEELNAME

Wil jij weten hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien en jouw producten aan de man kunt brengen door deel te nemen aan beurzen? Of neem je al deel aan beurzen en wil je graag meer BEURSSUCCES? Lees dan dit boek.
Lees meer

HEMBRUG MACHINE TOOLS OP AMB IN STUTTGART

Hembrug Machine Tools zal dit jaar op de AMB in Stuttgart van 18 tot 22 september de MikroTurnGrind 1000 voorstellen. Die is op vraag van fabrikanten met complexe werkstukken, waarbij een slijpfinish bewerking op een of meerdere vlakken vereist is ontworpen.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

ROBOT, TRACK EN MANIPULATOREN GEÏNTEGREERD IN ÉÉN BASISFRAME

160pxVorig jaar introduceerde lasrobotspecialist RobWelding zijn kant-en-klare Ready Robotic Cell (RRC). Vanwege het succes lanceert RobWelding nu de Ready Robotic System (RRS).
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Huidige schuurmaterialen doorstaan de tand des tijds

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be