29 augustus 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxAutomatisering zet zich ook door in CAM-software

De huidige trends in de ontwikkeling van CAM-software zijn terug te brengen tot hogere snelheden en meer gebruiksgemak bij het programmeren, wat dan natuurlijk ook meteen voelbaar is in de werkplaats zelf. Dit realiseert men door het programmeren te automatiseren. Hierdoor vallen ook menselijke fouten of persoonlijke programmeervoorkeuren weg, wat leidt tot consistente resultaten met een hoge kwaliteit. Slotsom: een verhoogde productiviteit. De nieuwste hybride machines voor additive én substractive manufacturing stellen softwareontwikkelaars voor nieuwe uitdagingen.


Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

SNELLER EN CONSISTENTER PROGRAMMEREN

Alvorens een werkstuk te kunnen maken op een CNC-bewerkingscentrum, moet het design worden omgezet in een NC-code, waarin de verschillende posities en bewerkingsstappen opgelijst staan. Dat gebeurt met CAM-software.
Volledig artikel lezen

PRIMA POWER OPENT NIEUW TECHNOLOGY CENTER IN MÜNCHEN

Prima Power heeft op 26 juni een nieuw Technology Center in Neufahrn, vlakbij München, geopend.
Lees meer

AMERIKAANSE STAALFABRIEKEN BLIJ MET IMPORTHEFFINGEN

De Amerikaanse staalmarkt is steeds meer verdeeld. Machinebouwers en automobielfabrikanten spreken hun zorgen uit over de hoge staalprijzen, die het gevolg zijn van de ingevoerde importheffingen.
Lees meer

DOOSAN PRESENTEERT GEKENDE EN NIEUWE MACHINES OP AMB

Doosan, één van de grootste fabrikanten van CNC-bewerkingsmachines ter wereld, zal op de AMB in Stuttgart negen van haar machines presenteren, waarvan twee prototypes.
Lees meer

DE KLANT OP VOORSPRONG ZETTEN

160pxRobotspecialist RobWelding ontwikkelt momenteel een robotprogramma waarmee het programmeren veel eenvoudiger zal zijn. 'Ook zal het veel sneller gaan', vertelt directeur Karel van Vlastuin.
Lees meer

EENVOUDIGER WERKEN MET SMEERSOFTWARE

Smeertechnisch onderhoud kan profiteren van de mogelijkheden die de huidige generatie softwarepakketten biedt. De voordelen van software liggen daarbij vooral op het vlak van het gestructureerd vastleggen van alle smeerpunten, het koppelen hiervan aan de juiste smeermiddelen en frequentie van smeren, én het vastleggen en terugkoppelen van de uitgevoerde werkzaamheden, eventueel voorzien van bijzonderheden.
Volledig artikel lezen

KLASSESPELER IN ZIJN SEGMENT

160pxDe Mitutoyo CRYSTA-PLUS M coördinatenmeetmachine heeft zich reeds grondig bewezen en is populair in veel verschillende sectoren. Deze manuele CMM is ontworpen om uitzonderlijk nauwkeurige 3D metingen uit te voeren op kleine tot middelgrote werkstukken.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Automatisering zet zich ook door in CAM-software

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be