13 september 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxAmerikaanse importheffingen op staal en aluminium naderbij bekeken

Het gaat goed met de Europese staalindustrie ... maar hoelang nog? Net als de voorbije jaren kende de sector in 2017 een aanzienlijke groei. Het aantal jobs ging voor het eerst sinds lang niet verder achteruit. Bovendien staan ook sectoren die staal gebruiken, sterk in hun schoenen. Kortom, alle economische parameters zijn de Europese staalindustrie gunstig gestemd. Tot de Amerikaanse president Donald Trump in maart van dit jaar algemene importtarieven van 25% op staal en 10% op aluminium invoerde. Hoog tijd voor een korte reconstructie en een vooruitblik op wat we nog kunnen verwachten.


Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

EUROPA COUNTERT IMPORTHEFFINGEN MET DRIESTAPPENPLAN

De handelsmaatregelen van de Verenigde Staten hebben een impact op 6,4 miljard euro van de Europese export. "Hoewel Europa er alles aan gedaan heeft om de situatie van vandaag te vermijden, hebben we ons de laatste maanden ook voorbereid om gepast te reageren op deze importheffingen."
Volledig artikel lezen

SNELLER EN EENVOUDIGER PROGRAMMEREN VAN LASROBOT

160pxRobotspecialist RobWelding ontwikkelt momenteel een robotprogramma waarmee het programmeren veel eenvoudiger zal zijn. 'Ook zal het veel sneller gaan', vertelt directeur Karel van Vlastuin.
Lees meer

VIDEO: DIT IS HOE SNEL U KUNT FREZEN MET iMACHINING

160px VIDEOMet de CAM software van SolidCAM kunt u dynamisch trochoïdaal frezen. De module iMachining berekent de maximale snelheden door rekening te houden met het gereedschap, de machine en het materiaal. Op basis van de geometrie kan iMachining de kracht op het gereedschap constant houden. Zo kunt u supersnel én veilig verspanen. In deze video ziet u iMachining aan het werk. Let op: deze video is niet versneld!
Video

ALLEREERSTE INFORMATIESESSIE METAALPRINTEN IN NEDERLAND

Op 31 oktober organiseert Flam3D voor de eerste keer in Nederland een metaalinfoavond. Het thema is “Additive Manufacturing in Metaal".
Lees meer

VEREENVOUDIGING VAN UW PRODUCTIEPROCES EN CNC AANSTURING

LCMC brengt binnen verspanende bedrijven het aantal handelingen voordat een product geproduceerd wordt terug naar een minimum. Korte lijnen, directe communicatie en duidelijke afspraken zorgen ervoor dat het productieproces bij klanten wordt geoptimaliseerd.
Volledig artikel lezen

WAT BETEKENT AUTOMATISERING VOOR PLAATBEWERKERS?

Voor plaatbewerkers is het erg belangrijk om de huidige mogelijkheden met betrekking tot robotisering/automatisering op de voet te volgen. Alleen dan kun u op het juiste moment de juiste beslissingen nemen.
Lees meer

VEERTIENDE EDITIE VAN METAVAK

Op 30, 31 oktober en 1 november 2018 vindt alweer de 14e editie van Metavak in Evenementenhal Gorinchem plaats.
Lees meer

GRATIS ONLINE INTERACTIEVE TRAININGEN

Gratis praktische tips van Loctite over onderhoud en duurzame reparatie-oplossingen van uw mechanische installatie. Deze webinars helpen u geld besparen!In het najaar geeft Loctite een aantal gratis online interactieve trainingen over het onderhoud en de reparaties van uw machinepark.
Lees meer

INTUÏTIEF, NAUWKEURIG EN SNEL

160pxDatron next, de nieuwe besturing voor Datron HSC machines, combineert eenvoudige bediening met buitengewone resultaten. Materialen en technologieën in de verspaning veranderen: de uitdagingen voor het frezen blijven.
Lees meer

HÉT INSTITUUT VOOR METROLOGISCHE KALIBRATIES

160pxCaliz B.V. is gespecialiseerd in de kalibratie van meetinstrumenten. Met hun geconditioneerd laboratorium kan er gekalibreerd worden met herleidbaarheid naar nationale en internationale standaarden.
Volledig artikel lezen

NIEUWE LASBUNDEL BESCHIKBAAR

160pxNEN-bundel 18 bevat een selectie van normen voor het lassen van metalen. Het zwaartepunt ligt op de normen voor kwaliteitsborging, kwalificatie van lassers en goedkeuring van lasmethoden.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Amerikaanse importheffingen naderbij bekeken

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be