4 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxToortsafzuiging ontwikkelt zich verder

De keuze van een geschikt laspistool draait om meer dan alleen de selectie van een gasgekoeld, dan wel vloeistofgekoeld model. Er zijn een aantal andere en toch wel belangrijke parameters in het spel, die verder uitgespit moeten worden om het meest geschikte model voor een toepassing te vinden. Een van die parameters is de mogelijkheid om rookafzuiging op de toorts of het pistool te voorzien. Een oplossing die vanwege de grote, onhandelbare toortsen lange tijd minder enthousiast werd onthaald, maar waarbij vandaag nieuwe materialen en aandacht voor ergonomie het evenwichtsgevoel aanzienlijk hebben verbeterd.


Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

CRITERIA DIE DE SELECTIE VAN EEN LASTOORTS BEPALEN

Om een lasser te beschermen tegen deze schadelijke lasrook, zijn er bepaalde regels vastgelegd.
Volledig artikel lezen

ABB EN ROBWELDING TEKENEN PARTNER AGREEMENT

Robotleverancier ABB Robotics en lasrobotspecialist RobWelding hebben op een september een Partner Agreement getekend.
Lees meer

METAVAK EN NIL VERBINDINGSWEEK KOMT ERAAN

Op 30, 31 oktober en 1 november 2018 presenteren leveranciers van industriële productietechnieken, automatiseringsoplossingen, software en gereedschap zich op METAVAK en NIL Verbindingsweek in Gorinchem.
Lees meer

WORTELBOER OP METAVAK

Ontdek de nieuwste innovaties van Wortelboer op Metavak.
Lees meer

JÖRG MACHINES OP METAVAK

Ontdek de nieuwste innovaties van Jörg Machines op Metavak.
Lees meer

EUROPESE STAALPRIJZEN VOORLOPIG STABIEL

Sinds de Europese vakanties zijn afgelopen, werden er nog geen grote prijsbeweging in de staalmarkt vastgesteld. Weliswaar willen diverse fabrieken hogere prijzen scoren, maar tot nu toe lijkt de bereidheid bij de afnemers om meer te betalen niet groot.
Lees meer

CZL TILBURG VIERT 40-JARIG JUBILEUM

Er kan teruggekeken worden op een zeer druk bezocht en geslaagd weekend. Tijdens de klantendag heeft CZL Tilburg haar totaalpakket aan oppervlaktebehandelingen kunnen tonen aan de aanwezigen.
Lees meer

OPEN DAGEN PROMAS 10 EN 11 OKTOBER

Op 10 en 11 oktober bent u bij Promas in Maasbree (Nederland) tussen 13:30 en 21:00u van harte welkom voor de opendeurdagen.
Lees meer

TRAINING: FUNCTIONAL SAFETY

Met goed bestuderen kom je met de meeste normen van de Machinerichtlijn een heel eind. Maar die over functional safety vergen een goede basiskennis van veiligheidscircuits én van statistiek.
Lees meer

CIMCOOL INTRODUCEERT DE FORMALDEHYDEVRIJE FF-LIJN

Producenten van metaalbewerkingsvloeistoffen hebben al decennialang te kampen met een steeds strengere wetgeving wat betreft de grondstoffen die ze gebruiken. De jongste ontwikkeling is dat leveranciers die werken met bepaalde formaldehydevrijmakende biocides deze producten vanaf 1 december 2018 moeten gaan classificeren.
Volledig artikel lezen

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

CONSTRUCTIEVE KEUZES ZORGEN VOOR VERSCHILLEN TUSSEN CMM'S

De coördinatenmeetmachine is nog steeds hét meetinstrument voor de maakindustrie als het om nauwkeurigheid gaat. Het zijn doorgaans heel stabiele meetmachines, die gedurende een zeer lange periode nauwkeurig blijven.
Volledig artikel lezen

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Lastoortsafzuiging ontwikkelt zich verder

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be