11 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxInvesteren in een eigen 3D-printer of printwerk outsourcen?

Niet alle toepassingen lenen zich voor Additive Manufacturing. Voordat de technologie in uw organisatie wordt geïntroduceerd, is het belangrijk dat er zowel een usecase als een businesscase voor de technologie is. De vraag die namelijk allereerst gesteld dient te worden, is waar voor uw bedrijf of toepassing een mogelijkheid ligt om competitiever te worden door middel van 3D-printen. Het inzetten van additieve productie binnen een bedrijf mag namelijk nooit een doel op zich zijn. 3D-printen is louter een middel om de competitiviteit van uw bedrijf te verhogen.

Matthias Robbe
Hoofdredacteur Metallerie

METAALPRINTEN BIEDT ONGEKENDE ONTWERPVRIJHEID

Er wordt veel gesproken over de ongekende mogelijkheden van het 3D-printen van metaal. En inderdaad, metaalprinten kent unieke eigenschappen die moeilijk te evenaren vallen met andere productietechnieken.
Volledig artikel lezen

MINISTER-PRESIDENT RUTTE OPENT NIEUWE FABRIEK ADDITIVE INDUSTRIES

Minister-President Mark Rutte heeft de gloednieuwe fabriek van Additive Industries in Eindhoven geopend.
Lees meer

LASER EN 3D-PRINTEN ZORGEN VOOR INNOVATIE BIJ WISSELPLAATJES

Verwisselbare snijplaatjes, of kortweg wisselplaten, worden al heel lang ingezet in de verspaning. De innovaties waren tot voor kort vooral te vinden in de materiaalsamenstelling en de coating.
Volledig artikel lezen

BYSTRONIC BENELUX BV VERHUIST NAAR NIEUWE LOCATIE

Bystronic Benelux BV gaat verhuizen. Vanaf 22 oktober is het bedrijf te vinden in Meerkerk. Het nieuwe pand is voorzien van alle gemakken en biedt Bystronic de mogelijkheden om de klant nog beter van dienst te zijn.
Lees meer

ABB EN ROBWELDING TEKENEN PARTNER AGREEMENT

Robotleverancier ABB Robotics en lasrobotspecialist RobWelding hebben op een september een Partner Agreement getekend.
Lees meer

NIEUWE INNOVATIES BIJ PRIMA POWER OP EUROBLECH

Prima Power zal op Euroblech 2018 aanwezig zijn met hun nieuwe motto “Groei met de perfecte combinatie", om de grote combineerbaarheid en de modulariteit van de productreeks te symboliseren.
Lees meer

AMADA PRESENTEERT FIBER LASERTECHNOLOGIE OP EUROBLECH

Amada, een van 's werelds grootste fabrikanten van plaatbewerkingsmachines, presenteert van 23 tot 26 oktober op EuroBLECH in Hannover het volledige assortiment van ENSIS fiber lasertechnologie voor vlakbed-, buis- en profielbewerking en lassen.
Lees meer

EEN BEURSVLOER VOL DEMONSTRATIES OP METAVAK

Op 30, 31 oktober en 1 november 2018 presenteren leveranciers van o.a. oppervlaktebehandeling- en reinigingsmachines zich op Metavak. Op de beursvloer zijn er demonstraties in de stands en op de twee demopleinen.
Lees meer

OOK PRECISIEBEURS KOMT ERAAN

Op woensdag 14 en donderdag 15 november organiseert Mikrocentrum voor de 18e keer de Precisiebeurs in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven. Dit evenement is uitgegroeid tot hét jaarlijkse trefpunt voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Investeren in een eigen 3D-printer of printwerk outsourcen?

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be