25 oktober 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxHoe las ik een rail op de juiste manier?

Door het vele treinverkeer zijn er veel werken aan de sporen. Zo zetten rails uit bij warmte en krimpen ze als het koud is. Soms is er echter meer aan de hand en moeten beschadigde treinsporen aan elkaar worden gelast. Dat gebeurt door middel van aluminothermisch lassen, ook wel gekend als thermietlassen. In theorie is de uitleg niet moeilijk, maar in de praktijk komt er toch veel meer bij kijken. Denk maar aan de temperatuur van de las, de wachttijd en de omgeving.

Matthias Robbe

Hoofdredacteur Metallerie

LASSEN VAN RAILS: SIMPEL IN THEORIE, MOEILIJK IN DE PRAKTIJK

De Belgische treinsporen krijgen het vaak zwaar te verduren en dat kan leiden tot beschadigde rails en vertragingen van treinen. Een veelgebruikte methode om de treinrails te verbinden is aluminothermisch lassen, ook gekend als thermietlassen of exothermisch lassen.
Volledig artikel lezen

EUROSTORAGE ZORGT VOOR EEN BETERE OPSLAG VAN PLATEN EN PROFIELEN

Voor een efficiënte opslag van uw plaatmateriaal kan u terecht bij Eurostorage. Deze Belgische onderneming is een internationale verdeler van dynamische opslagsystemen voor de metaalindustrie.
Lees meer

SNEL BEWERKEN MET DE SOLIDCAM

 VIDEOWeten hoe u écht iemand in kunt pakken? Bekijk de video en zie hoe SolidCAM u hierbij kan helpen! Dit krachtige CAM pakket is modulair schaalbaar, volledig geïntegreerd in SOLIDWORKS en stelt u in staat om supersnel te bewerken. Meer zien? Bezoek dan CAD2M op de Metavak (stand 217) en laat u verleiden door SolidCAM.
Video

ONTDEK NIEUWE SOFTWARE, LIVE DIGITALE INNOVATIES EN VIRTUAL REALITY

160pxIn het grote gebied gewijd aan software op de Prima Power-stand op EuroBlech kunnen bezoekers deelnemen aan innovatieve en interactieve presentaties en demonstraties van wereldpremières, zoals de parametrische functies op MasterBend, de nieuwe ontwerp UI voor Tulus Performance Reporting en Tulus Production Reporting met nieuwe Analytics en de innovatieve Tulus Line-app voor lijnweergave en orderstatus.
Lees meer

HORSTRA TECHNOLOGY ZOEKT PERSONEEL

Horstra technology b.v. in Hardenberg (Overijssel) is een moderne toeleverancier in de fijnmechanische industrie. Het bedrijf werkt met een team van goed opgeleide enthousiaste vakmensen.
Lees meer

WERK GROENER EN EFFICIËNTER MET ATMOSFERISCHE POEDERLAK

Thermisch spuiten, ook gekend als vlamspuiten, metaalspuiten, metalliseren en schooperen, is al een tijdje een bekend en vaak toegepast proces. Vlamspuiten met atmosferische poederlak is een nieuwe ontwikkeling die groener en efficiënter is.
Volledig artikel lezen

METAVAK EN NIL VERBINDINGSWEEK BIJNA VAN START

Heeft u al kaarten besteld voor uw bezoek aan METAVAK en NIL Verbindingsweek? Doe dit dan snel. Tijdens uw bezoek heeft u de kans om ruim 250 leveranciers te ontmoeten die voor u interessant zijn.
Lees meer

3D PRINTEN IS GEEN REVOLUTIE, MAAR EEN EVOLUTIE

Ondanks alle beloftes laat de doorbraak van 3D metal printing - ofte 3DP - enigszins op zich wachten. Is deze additive manufacturing blijvend te duur, te langzaam, te gecompliceerd … of komt de grote omwenteling alsnog?
Volledig artikel lezen

VEREENVOUDIGING VAN UW PRODUCTIEPROCES EN CNC AANSTURING

LCMC brengt binnen verspanende bedrijven het aantal handelingen voordat een product geproduceerd wordt terug naar een minimum.Korte lijnen, directe communicatie en duidelijke afspraken zorgen ervoor dat het productieproces bij klanten wordt geoptimaliseerd.
Volledig artikel lezen

PRECISIEBEURS 2018

Op woensdag 14 en donderdag 15 november organiseert Mikrocentrum voor de 18e keer de Precisiebeurs in NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven. Dit evenement is uitgegroeid tot hét jaarlijkse trefpunt voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie.
Lees meer

SMEREN: EEN VAK OP ZICH

Onderzoek heeft uitgewezen dat, hoewel de meeste ondernemingen slechts 5% van hun onderhoudsbudget spenderen aan smeermiddelen en smering, circa 70% van de machinestoringen terug te voeren is tot smeringsgerelateerde issues.
Volledig artikel lezen

LASROBOT MAAKT GEAUTOMATISEERD LASSEN VOOR MEER BEDRIJVEN BEREIKBAAR

160pxMet de My Weldingmate kan een lasser een werkstuk in elkaar hechten of volledig opspannen en vervolgens de toorts van de lasrobot langs de gewenste laslijnen bewegen.
Lees meer

ROBWELDING OP DE VERBINDINGSWEEK

RobWelding staat van 31 oktober t/m 1 november op de Metavak/NIL Verbindingsweek (stand 431). Het zal een demoversie van de Ready Robotic Cell showen. Verder kunt u de virtual reality binnenstappen.
Lees meer

NOOD AAN KALIBRATIE VAN MEETINSTRUMENTEN? KIES VOOR CALIZ

160pxCaliz B.V. is gespecialiseerd in de kalibratie van meetinstrumenten. Met hun geconditioneerd laboratorium kan er gekalibreerd worden met herleidbaarheid naar nationale en internationale standaarden.
Volledig artikel lezen

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Hoe las ik een rail op de juiste manier?

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be