9 november 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxSterke evolutie in het ponsen, ondanks concurrentie lasersnijden

Ponsen heeft het de laatste jaren moeilijk door de opkomst van fiberlasers. Toch heeft de oeroude technologie nog heel wat voordelen ten opzichte van zijn nieuwe, jongere concurrent. Zo is ponsen een een 3D-plaatbewerking, in tegenstelling tot de 2D-bewerkingen van lasersnijmachines. Ponsen is vooral een goede keuze voor klanten die veel rechthoekige stukken maken, of onderdelen zonder al te complexe contouren. Als je weet dat ponsmachines ook een veel goedkopere investering zijn dan lasersnijmachines, is de ponsindustrie toch nog lang niet uitgeteld.

Matthias Robbe

Hoofdredacteur

ACTUELE TRENDS IN HET PONSEN

De komst van fibertechnologie heeft de plaatbewerking grondig dooreengeschud. Niet alleen werd de CO2-laser meer en meer naar het achterplan gedrumd, ook ponsen kwam in het verdomhoekje terecht. We laten in dit artikel fabrikanten van ponsmachines aan het woord met hun visie op het ponsen.
Volledig artikel lezen

EUROBLECH 2018 MAG TERUGBLIKKEN OP SUCCESVOLLE 25E EDITIE

De 25e editie van EuroBLECH heeft vier succesvolle dagen achter de rug. In totaal kwamen 56 301 bezoekers uit de hele wereld naar Hannover om een overzicht te krijgen van de nieuwste innovaties en digitale technologieën voor plaatbewerking.
Lees meer

EUROBLECH ONTHULT WINNAARS ONLINE COMPETITIE

EuroBLECH heeft de winnaars van zijn Online Competitie bekend gemaakt. Het thema van de awards was dit jaar “Step into the digital reality". De winnaars werden online gekozen door plaatbewerkers.
Lees meer

ABB EN ROBWELDING TEKENEN PARTNER AGREEMENT

Robotleverancier ABB Robotics en lasrobotspecialist RobWelding hebben op één september een Partner Agreement getekend. “We willen onze samenwerking intensiveren, om uiteindelijk nog betere klantoplossingen te realiseren", verklaart Jeroen Snijkers van ABB Robotics.
Lees meer

PRIMA PRESENTEERT NIEUW MERK PRIMA ADDITIVE TIJDENS EERSTE INNOVATION DAY

Prima heeft in oktober zijn eerste "Innovation Day" georganiseerd, met meer dan 160 gasten uit 20 verschillende landen, bestaande uit klanten en prospects, universiteiten en onderzoekscentra.
Lees meer

DEMO'S EN UITVERKOOP BIJ DEMODAG LANDRÉ MACHINES

Landré Machines organiseert op donderdag 22 november samen met een aantal leveranciers van toebehoren in Houten een demodag voor productietechnieken voor verspaning en plaatbewerking.
Lees meer

HENK SLOTBOOM IS NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR MITUTOYO BENELUX

Wijziging in management voor Mitutoyo Benelux: de Nederlander Henk Slotboom neemt de functie van managing director over voor de verkoopmaatschappijen in Kruibeke en Veenendaal.
Lees meer

PRECISIEBEURS OP 14 EN 15 NOVEMBER 2018

160pxDe toekomst van precisiemetingen ligt in innovatieve softwareoplossingen. Het Internet of Things (IoT) verbindt verschillende machines met het netwerk en kan zo productieprocessen in realtime monitoren.
Lees meer

SIR JOHN LEVERT COMPLEET PROGRAMMA REINIGINGS- EN ONDERHOUDSPRODUCTEN

160pxSir John B.V. is leverancier van gespecialiseerde reinigings-, ontvettings- en beschermingsproducten die uitermate geschikt zijn voor de industriële reiniging van zwaardere vervuilingen.
Volledig artikel lezen

REVAMO ONTWIKKELT COATINGS VOOR UW TOEPASSINGEN

160pxSteeds meer OEM-ers benaderen Revamo al in de ontwerpfase van de installatie. Revamo ontwikkelt voor hen coatings die het onderdeel veredelt op de plaats waar de slijtage zal optreden.
Lees meer

VIDEO: MAVOM ONDERSTEUNT NIJDRA IN HET REINIGINGSPROCES

160pxSinds de begindagen van Nijdra ondersteunt Mavom de verspaningsspecialist in alles wat met het reinigen van afgwerkte stukken te maken heeft. Dat gebeurt in de eerste plaats met het aanleveren van producten, maar in de tweede plaats ook met de nodige service en ondersteuning.
Volledig artikel lezen

VENTIS 3015 AJ 4 KW: DE NIEUWE GENERATIE FIBERLASER

160pxMet de VENTIS 3015 AJ 4 kW biedt AMADA nu een energiebesparende fiberlasersnijmachine aan die qua kwaliteit met een CO²-laser gelijke tred kan houden. Bovendien worden de interne componenten duidelijk minder belast, wat uiteindelijk tot een geringere storingsgevoeligheid leidt.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Sterke evolutie in het ponsen, ondanks concurrentie lasersnijden

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be