22 november 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxNog geen verbod op formaldehyde in koel- en smeermiddelen, wel strengere labels

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat formaldehyde kankerverwekkend is en dat boorzuur diverse allergische reacties kan opwekken. Op basis van deze uitkomsten is formaldehyde door de ECHA (Europees Agentschap voor Chemische Stoffen in Helsinki) geclassificeerd als 'carcinogeen', waardoor hij valt onder de groep CMR-stoffen. Hierbij staat CMR voor Carcinogenic, Mutagenic, Toxic to Reproduction, dus kankerverwekkend, mutageen (beschadiging van DNA) en giftig bij voortplanting. Tevens zijn de stoffen geclassificeerd onder SVHC (Substance of Very High Concern, oftewel: zeer zorgwekkend en ongezond). Frankrijk heeft al besloten dat deze stoffen verboden zullen worden. In België en Nederland loopt het nog niet zo'n vaart, maar de aanduiding op de verpakking wordt wel veel strenger.

Matthias Robbe

Hoofdredacteur

FORMALDEHYDEVRIJE KOEL- EN SMEERMIDDELEN

Uit onderzoek is vastgesteld dat onder andere de stoffen boorzuur en formaldehyde(donoren) nefast zijn voor het milieu en de gezondheid van de mens. Ze kunnen namelijk op langere termijn kanker veroorzaken. Daarom is het vanaf 1 december 2018 voor producenten van waterige koelsmeervloeistoffen, waarin deze stoffen zijn toegepast, verplicht om de producten zwaarder te etiketteren.
Volledig artikel lezen

DORMAC WORDT DEALER VAN COBOTS VAN DOOSAN ROBOTICS IN NEDERLAND

Dormac CNC Solutions heeft het officiële dealerschap van het Zuid-Koreaanse Doosan Robotics verworven voor de verkoop van Doosan cobots in Nederland. De cobots van Doosan Robotics hebben een hoge functionele veiligheid, een nauwkeurige krachtregeling en zijn dankzij het robuuste softwareplatform zeer betrouwbaar.
Lees meer

MITUTOYO NAJAARSPROMOTIE

Mitutoyo pakt dit najaar uit met een ruim assortiment aan promotieartikelen. Naast de handmeetmiddelen worden ook de vormmeetinstrumenten, microscopen en optische meetmachines onder de aandacht gebracht.
Lees meer

GEAUTOMATISEERD SNIJDEN MET 10 KW FIBERLASERSNIJMACHINE

De fiberlasersnijmachine Laser Genius van Prima Power was één van de nieuwigheden die op de stand van de machinefabrikant bijzondere aandacht kregen. De machine kan uitgerust worden met een fiberlaserbron van 2 kW tot 10 kW en biedt maximale productiviteit voor het snijden van medium en dun materiaal.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

VEILINGHUIS NETBID MAAKT VLIEGENDE START IN NEDERLAND

160pxHet Duitse veilinghuis Netbid veilt wereldwijd industriële producten en inboedels en werkt daarbij samen met een groot aantal partijen. Door verschillende ontwikkelingen in Nederland - waaronder veel consolidaties van dit type veilinghuizen - kwam er ruimte vrij om hier een zelfstandige vestiging op te zetten.
Volledig artikel lezen

CHP60-G PLAATKANTENFREESMACHINE SCHUINT TOT 60 MM AF IN ALLE SOORTEN METALEN

160pxDe CHP60-G plaatkantenfreesmachine maakt afschuiningen tot 60 mm afschuinlengte in alle soorten metalen. Deze freesmachine voor plaatkanten freest met wisselplaten een schuine kant aan een plaat.
Lees meer

ROBWELDING STELT EASY PROGRAMMING VOOR ABB ROBOT VOOR

160pxRobWelding heeft op de Metavakbeurs het Easy Programming voor de ABB robot voorgesteld. Dat bleek een groot succes. Daarom zet RobWelding haar deuren open voor Easy Programming inclusief lassen. Zo kan men zelfs een demorobot bezichtigen.
Lees meer

VIJF KLEUREN, VIJF PURE EN KRACHTIGE REINIGERS

160pxMavom Chemie, specialist in het ontwikkelen en produceren van onder andere industriële reinigingsproducten, heeft er een nieuwe telg bij. Of beter: vijf nieuwelingen, want met de MAVOMClean Colorline presenteert Mavom een vijfledige set waar u zo goed als ieder reinigingsvraagstuk tot een goed eind mee weet te brengen.
Volledig artikel lezen

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Nog geen verbod op formaldehyde in koel- en smeermiddelen, wel strengere labels

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be