06 december 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEuropese staalmarkt steeds meer onder druk

Ondanks het goede tweede kwartaal staat de Europese staalmarkt steeds meer onder druk. “De groei op de Europese staalmarkt stabiliseert", vertelt Axel Eggert, directeur-generaal van de Europese staalvereniging Eurofer. De Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium zijn één van de oorzaken daarvan. Heel wat metaalverwerkende bedrijven volgen die situatie ongetwijfeld op de voet. Bij de verspanende bedrijven zien ondertussen we dat het aantal toepassingen van contactloos verspanen toeneemt. Dit dankzij elektrochemisch verspanen, een techniek waarbij de elektrode niet slijt.

Matthias Robbe

Hoofdredacteur

POSITIEVE VOORUITZICHTEN EUROPESE STAALMARKT ONDER DRUK

De Europese staalmarkt volgde in het tweede kwartaal van dit jaar nog steeds het relatief snelle groeipad dankzij de gezonde economische fundamenten en de sterke positie van de sectoren die staal gebruiken.
Volledig artikel lezen

BYSTRONIC LEVERT MOBILE BENDING CELL BIJ GÖWEIL

De broers Herbert en Franz Göweil revolutioneerden de wereldwijde landbouw. In 1997 ontwikkelden de twee uitvinders een machine die niet alleen hooibalen comprimeert maar ook in folie verpakt.
Lees meer

STIL EN PRECIES PLASMASNIJDEN MET PLASMA SOLUTIONS

160pxKlanten worden steeds veeleisender wat betreft plasmasnijden. Het moet sneller, nauwkeuriger en efficiënter. Plasma Solutions heeft daarvoor de beste oplossingen. Zo zorgt de Silent Cut voor een hogere veiligheid en ergonomie door het geluidsniveau met 15 decibel te verlagen.
Volledig artikel lezen

AANTAL TOEPASSINGEN VAN CONTACTLOOS VERSPANEN NEEMT TOE

Bij contactloos verspanen denken de meesten meteen aan vonkeroderen. Veel minder bekend is elektrochemisch verspanen, dat eveneens volkomen contactloos werkt. Het grote verschil tussen beide bewerkingen is dat bij elektrochemisch verspanen de elektrode niet slijt.
Volledig artikel lezen

WANNEER 3D-PRINTEN ECHT SERIEUS WORDT

Het RapidCenter in Houten is volledig ingericht op het (snel) vervaardigen van kunststof en metalen producten middels 3D-printen. Omdat zowel het aantal opdrachten als de seriegrootte gestaag toeneemt, investeerde het bedrijf onlangs in een straalmachine van Rösler.
Volledig artikel lezen

SKS MACHINES: MACHINEBOUW VAN A TOT Z

160pxHebben uw machines nood aan een onderhoud of moeten uw oude machines een upgrade krijgen? SKS Machines staat altijd voor u klaar. De firma uit Willebroek levert onderhoudsservice en aanpassingen voor alle mogelijke werktuigmachines.
Volledig artikel lezen

TESTEN EASY PROGRAMMING VOOR ABB ROBOT VERLENGD TOT EN MET 21 DECEMBER

160pxLasrobotspecialist RobWelding introduceerde op de vakbeurs METAVAK het robot-programmeerprogramma Easy Programming. Dit bleek zo'n succes op de beurs, dat RobWelding in november haar deuren openstelt voor belangstellenden die Easy Programming wilden testen.
Lees meer

TOUCH-TRIGGER PROBES: HOE ZIT DAT NU WEER IN ELKAAR?

Het aantal sensoren in CNC-machines is groot en zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Ook de daaraan gekoppelde analysetools zijn al enkele jaren aan een opmars bezig.
Volledig artikel lezen

ONTVANG NU UW GRATIS LOCATIE GIDS 2019

Met de Locatie Gids 2019 biedt RendEvenement u een nuttig en inspirerend werkinstrument voor de keuze van een geschikte locatie. De gids is een boeiend overzicht van gevestigde waarden en gloednieuwe locaties die allen garant staan voor een uitstekende begeleiding van uw meetings, incentives en events.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Europese staalmarkt steeds meer onder druk

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be