2 januari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxNieuw tijdperk voor de gereedschaprevolver
Eerst en vooral onze beste wensen voor 2019! Het nieuwe jaar biedt ieder van ons opnieuw heel wat uitdagingen en kansen om de ingeslagen gedigitaliseerde weg verder te zetten. Ook wij van Metallerie hebben dit jaar heel wat spannends voor u in petto, maar daarover later meer. Intussen blijven we met argusogen de
ontwikkelingen op de Europese staalmarkt volgen. Zullen de gevolgen van de importheffingen van de Verenigde Staten nadrukkelijk voelbaar blijven? Verder vestigen we graag nog eens de aandacht op het nieuw tijdperk dat is aangebroken voor de draaibank, met dank aan de ontwikkelingen bij de gereedschaprevolver.

Matthias Robbe

Hoofdredacteur Metallerie

NIEUW TIJDPERK VOOR DE GEREEDSCHAPREVOLVER

CNC-draaitechnologie leent zich steeds beter voor de productie van fijnmechanische componenten die tot voor kort meestal op een CNC-freesmachine werden gemaakt.
Volledig artikel lezen

ONZEKERHEID IN DE EUROPESE STAALMARKT BLIJFT DUREN

De Duitse economie kende in het derde kwartaal tegenvallende resultaten. Als gevolg van verminderde export en teruggelopen productie in de automobielindustrie is die met 0,2% gekrompen, de eerste daling in vier jaar. De economische onzekerheid blijft voortduren door onder meer de sociale onrust in Frankrijk, het gat in de begroting van Italië, de Brexitkwestie en handelsspanningen tussen de VS en China.
Lees meer

WANNEER 3D-PRINTEN ECHT SERIEUS WORDT...

Het RapidCenter in Houten is volledig ingericht op het (snel) vervaardigen van kunststof en metalen producten middels 3D-printen. Omdat zowel het aantal opdrachten als de seriegrootte gestaag toeneemt, investeerde het bedrijf onlangs in een straalmachine van Rösler.
Volledig artikel lezen

BETERE WARMTEOVERDRACHT DANKZIJ 3D-PRINTING

Spuitgieten is veruit de meest gebruikte methode voor de massaproductie van kunststof onderdelen. De techniek leent zich uitermate voor het snel produceren van grote aantallen identieke onderdelen met krappe toleranties.
Volledig artikel lezen

ROWIL VIERT FEEST MET OPENING NIEUW GEBOUW

Rowil, gespecialiseerd in metaalbewerking en machineonderhoud, heeft op zeven december zijn nieuw gebouw feestelijk laten openen door burgemeester Eric Vos. De bouw duurde zo'n 9 maanden.
Lees meer

NIEUWE BEWONER BRAINPORT INDUSTRIES CAMPUS

Het verspanende bedrijf Tool Trader is de nieuwe bewoner van de de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Tool Trader is een speler in de verspanende industrie met een focus op de fijnmechanische industrie, de automobiel en de luchtvaartsector.
Lees meer

ROBOJOB ZET ZIJN VIZIER NU OOK OP SPANJE

RoboJob zal vanaf nu ook in Spanje zijn producten verkopen. De CNC-specialist sloot onlangs een partnerovereenkomst met Intermaher, de exclusieve verdeler van Mazak CNC-machines in Spanje.
Lees meer

VALK WELDING BREIDT UIT IN DUITSLAND

Lasrobotintegrator Valk Welding wil haar positie op de Duitse markt verder uitbreiden met de uitbouw van haar Duitstalige verkoop- en serviceorganisatie. Het bedrijf is sinds 2010 vanuit Nederland al actief op de Duitse markt.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Nieuw tijdperk voor de gereedschaprevolver

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be