17 januari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxMinder stilstand met automatische gereedschapswissel

In deze tweede nieuwsbrief van het jaar gaan we onder meer dieper in op automatische gereedschapswissels. Die zijn een uitstekende oplossing voor het plooien van kleine series en complexe set-ups. Dat bleek althans enkele maanden geleden op EuroBLECH en besloten we daarom eens van naderbij te bekijken. Verder merken we dat de groei van de verspaningsbranche begint te dalen in december, na maandenlange positieve cijfers.

Matthias Robbe

Hoofdredacteur Metallerie

AUTOMATISCHE GEREEDSCHAPSWISSEL VERGEMAKKELIJKT KANTEN KLEINE SERIES

Goed twee jaar geleden schreven we een artikel over automatische gereedschapswissels bij standalone plooibanken. Toen was de oplossing nog relatief nieuw, al waren sommige fabrikanten er al langer mee bezig. De pioniers stonden al ver, anderen hebben van de tijd die sindsdien is verstreken, gebruikgemaakt om hun oplossing te optimaliseren, met soms een halvering van wisseltijd tot gevolg, zo bleek tijdens EuroBLECH.
Volledig artikel lezen

GROEI VERSPANINGSBRANCHE DAALT IN DECEMBER

Inkoopmanagers van de verspaningsindustrie waren in december minder positief over de groei van de branche dan in november. Dat blijkt uit de laatste meting van de MCB Verspaningsindex.
Lees meer

MATTHIAS ROMMEL NIEUWE TECHNISCH DIRECTEUR BIJ HORN

Sinds 1 november 2018 is Matthias Rommel werkzaam als nieuwe Technisch Directeur bij Paul Horn GmbH. Samen met Lothar en Markus Horn vormt Matthias Rommel de nieuwe directie van de fabrikant van precisiegereedschap uit Tübingen.
Lees meer

VOM ORGANISEERT CURSUS GALVANOTECHNIEK

De cursus bespreekt uitvoerig de basisprincipes van de galvanotechniek: van ontvetten en spoelen tot diverse procesbaden en de kwaliteitscontrole. Deze opleiding is een must voor iedereen die in een galvanobedrijf werkzaam is of die verantwoordelijk is om deze technologie aan te kopen bij toeleveringsbedrijven. De cursus bestaat uit 6 halve dagen en start op donderdag 17 januari 2019 in Leuven.
Lees meer

FANUC INTRODUCEERT VERSCHILLENDE NIEUWE SYSTEMEN OP INDUMATION

Van 6 tot en met 8 februari zal FANUC op de beurs Indumation in Kortrijk nieuwe technologieën voorstellen. Zo heeft het bedrijf naast zijn CO2-lasers nu ook zijn gamma uitgebreid met fiber lasers.
Lees meer

2018 WAS TOPJAAR VOOR ROBOJOB

RoboJob-CEO Helmut De Roovere kon 2018 tevreden en met trots afsluiten.De marktleider in CNC-automatisering heeft het afgelopen jaar opnieuw al zijn records verbroken, op vlak van verkoop, installaties en omzet en zijn er 10 nieuwe mensen bij het team gekomen.
Lees meer

JAN DE NUL VERNIEUWT OPSLAG STAALPLATEN

160pxVoor de werkplaats in Hofstade investeerde de Jan De Nul Group onlangs in een gloednieuw, geautomatiseerd opslagsysteem van Eurostorage. De U-box biedt plaats aan tot wel 250 ton aan staalplaten, die dankzij de verrijdbare cassettes eenvoudig in of uit dit magazijn te voeren zijn. “We kunnen nu dezelfde hoeveel-heid staal op slechts twee derden van de oppervlakte opslaan. De operatoren kunnen nu veiliger, overzichtelijker en ergonomischer te werk gaan voor de stockage en handling van de platen", zeggen José Pycke en Kris Keymeulen van Jan De Nul.
Volledig artikel lezen

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Minder stilstand met automatische gereedschapswissel

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be