31 januari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEuropa keurt definitieve vrijwaringsmaatregelen goed

Het heeft enkele maanden geduurd, maar de Europese lidstaten hebben de importmaatregelen, die in 2018 werden ingevoerd als reactie op de Amerikaanse importheffingen, definitief goedgekeurd. Eurofer is tevreden, maar tegelijkertijd behoedzaam. Bovendien heeft Eurofer na drie jaar het 'Quality Tracking System for Steel Coils' project afgerond. Het project droeg onder andere bij aan de digitalisering van de sector.

Vorige week was de kick-off van het nieuwe event Eurofinish + Materials succesvol, ondanks de sneeuwval.

Matthias Robbe

Bladmanager Metallerie

DEFINITIEVE EUROPESE VRIJWARINGSMAATREGELEN STAAL VAN KRACHT

De Europese lidstaten hebben de definitieve vrijwaringsmaatregelen van de Europese Commissie inzake staal goedgekeurd. Axel Eggert, directeur-generaal van Eurofer, is tevreden, maar waarschuwt ook voor de doeltreffendheid van de maatregelen.
Lees meer

247TAILORSTEEL BREIDT MACHINEPARK UIT

Metaalbewerkingsspecialist 247TailorSteel breidt zijn machinepark in Duitsland en Nederland uit met tien 2D lasersnijmachines voor plaatbewerking. De tien Trumpf lasermachines zullen begin 2019 in gebruik genomen worden in de hoofdfabriek in het Nederlandse Varsseveld en de nieuwe locatie in het Duitse Oyten.
Lees meer

ACTUELE TRENDS IN HET PONSEN

De komst van fibertechnologie heeft de plaatbewerking grondig dooreengeschud. Niet alleen werd de CO2-laser meer en meer naar het achterplan gedrumd, ook ponsen kwam in het verdomhoekje terecht. Nochtans heeft deze oeroude technologie de laatste jaren een sterke evolutie gekend.
Volledig artikel lezen

SUCCESVOLLE KICK-OFF EUROFINISH + MATERIALS

Op 22 januari 2019 vond de kick-off plaats voor het nieuwe evenement Eurofinish + Materials, een samenwerking tussen Mikrocentrum en VOM. Meer dan 40 geïnteresseerden vonden, ondanks de sneeuwval, hun weg naar de nieuwe locatie van Mikrocentrum en dachten samen met de organisatie mee over de invulling van het evenement.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

CS METAALBEWERKING PRODUCEERT 3D-ONDERDELEN VOOR CAFÉ-RACER

CS Metaalbewerking uit Huissen kan sinds kort aan de hand van SharpCam 3D Pro-software 3D-onderdelen voor een Café-racer vervaardigen. Het gaat daarbij meestal om unieke parts voor het ombouwen van standaard motorfietsen tot een sportmodel.
Lees meer

STIJGENDE PROCESZEKERHEID VOOR VIJFASSIGE BEWERKINGSCENTRA

De vijfassers staan tussen de bewerkingscentra in een sterkere positie dan ooit tevoren. De laatste jaren heeft de techniek forse stappen vooruitgezet richting een hoger niveau, met name wat betreft kwaliteit en proceszekerheid. Ook aansturing en automatisering wonnen de laatste jaren aan belang.


Volledig artikel lezen

QUALITY TRACKING SYSTEM-PROJECT VOOR STAALROLLEN SUCCESVOL AFGEROND

Het 'Quality Tracking System for Steel Coils' project van Eurofer werd op 23 januari, na drie jaren van ontwikkeling en implementatie, afgesloten. Het project droeg bij aan de digitalisering van de sector en heeft de ambitie verhoogd om de 'zero defect vision' voor gebruikers van platte staalproducten te bereiken.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Europa keurt definitieve vrijwaringsmaatregelen goed

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be