28 februari 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxBetere warmteoverdracht door 3D-printing

Spuitgieten wordt vaak gebruikt voor de massaproductie van kunststofonderdelen, maar de hoge kosten maakt dat niet altijd even aantrekkelijk. Een goed opkomend alternatief is 3D-geprinte matrijsinzetstukken of inserts. Tegenwoordig kunnen 3D-printers ook direct produceren, waardoor de prijs een pak lager kan liggen dan spuitgieten.

Verder kennen staalhandelaars ook het probleem dat de staalfabrikanten de prijzen in de EU hebben verhoogd.

Matthias Robbe

Bladmanager

BETERE WARMTEOVERDRACHT DOOR 3D-PRINTING

Spuitgieten is veruit de meest gebruikte methode voor de massaproductie van kunststof onderdelen. De techniek leent zich uitermate voor het snel produceren van grote aantallen identieke onderdelen met krappe toleranties. De hoge initiële instelkosten die gepaard gaan met spuitgieten maken de technologie echter alleen bij grote volumes rendabel. Een typische run kan de productie van duizenden of miljoenen componenten met zich meebrengen.
Volledig artikel lezen

STAALFABRIKANTEN VERHOGEN PRIJZEN IN EU

ArcelorMittal stuurde begin februari het bericht de wereld in dat de prijzen in de EU met 30 euro per ton worden verhoogd. Verscheidene andere fabrieken volgden het voorbeeld met prijsstijgingen tussen de 10 en 25 euro. Die stijgingen zijn het gevolg van de afgezwakte economische groei.
Lees meer

GROTE POLITIEACTIE TEGEN NAMAAK VAN HYPERTHERM

Eind vorig jaar heeft de Chinese politie in de provincie Changzhou vier invallen gedaan bij twee van 's werelds grootste fabrikanten van namaakproducten en hun belangrijkste distributeurs. Slachtoffer van dienst is Hypertherm, Amerikaans fabrikant van industriële snijsystemen en -software.
Lees meer

HATEK WORDT GOUDEN EWM PREMIUM PARTNER

Hatek Lastechniek heeft eind januari de Gouden EWM Premium Partner gekregen van lasfabrikant EWM. Hatek is daarmee de eerste en enige vertegenwoordiger in Nederland.
Lees meer

ROBOJOB GAAT OP ZOEK NAAR JONG TALENT

Alles loopt goed bij RoboJob. De CNC-automatiseringexpert blijft groeien. Het bedrijf telt ondertussen bijna 50 werknemers en met een goede mix van jong geweld en ervaren gidsen bouwt het in Heist-op-den-Berg aan hoogtechnologische robotica voor de maakindustrie. Om door te groeien is RoboJob op zoektocht naar nieuw en jong talent.
Lees meer

PRIMA ADDITIVE SHOWT PRINT SHARP 250 OP A&T BEURS IN TURIJN

Op de 13e editie van A&T Automation and Testing in Turijn heeft het Italiaanse bedrijf Prima Additive zijn Print Sharp 250 geïntroduceerd, een primeur op de beurs die toegewijd is aan Industry 4.
Lees meer

FARO ORGANISEERT EUROPESE BIMOVATION-ROADSHOW

FARO zal op het Geospatial World Forum 2019, van 2 tot en met 4 april in Amsterdam, een Europese Bimotivation-roadshow geven. Het bedrijf zal de meest recente nieuwe laserscantechnologie en -software voorstellen en ingaan op de voordelen die ze bieden voor de gebruikers.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

COHERENT INTRODUCEERT DE EXACTCUT

Coherent heeft zijn nieuwe ExactCut microbewerkingssystemen gepresenteerd. Het is het eerste aanbod in Coherents nieuwe ExactSeries van fijne materialen verwerkingsapparatuur.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Betere warmteoverdracht door 3D-printing

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be