21 maart 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEmo Hannover legt focus op traditionele bewerkingsmachines

Traditionele bewerkingsmachines hebben nog steeds grote rol op Emo Hannover. De gigantische Duitse beurs zal onder meer de elektrificatie van de aandrijfketen onder de loep nemen, gebaseerd op een studie van de Duitse Vereniging van de machinebouwindustrie. Verder in de nieuwsbrief organiseert De Ridder in haar TechCenter de vonktechnologiedagen. Die vinden plaats van 25 maart tot en met 5 april. Ten slotte leren we ook dat de Hoffmann Group de IF Design Award heeft gewonnen met zijn GARANT-producten.

Matthias Robbe

Bladmanager

TRADITIONELE METAALBEWERKINGSMACHINES NOG LANG NIET RIJP VOOR DE SCHROOTHOOP

Traditionele metaalbewerkingsmachines, uitgerust met slimme technologieën, zullen ook op EMO Hannover een prominente rol spelen. Het belang van elektrificatie in de aandrijfketen werd vorig jaar onder de loep genomen in een studie van de VDMA, de Duitse Vereniging van de machinebouwindustrie.
Lees meer

IS VONKTECHNOLOGIE HET OVERWEGEN WAARD?

Van 25 maart tot en met 5 april 2019 organiseert De Ridder in haar TechCenter in Best de vonktechnologiedagen. Al jaren is het evenement de uitgelezen kans voor iedereen om zich te verdiepen in de combinatie van de technologie van Sodick en de service- en applicatieondersteuning van De Ridder.
Lees meer

YES WE (S)CAN: HXGN LOCAL SCAN EVENT

Hoort u ook steeds vaker thema's als Smart Industry en Industry 4.0 voorbij komen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dit concreet te maken binnen uw organisatie? Dan kunt u het Hexagon scan event van 21 maart niet missen. Schrijf u nog snel in!
Lees meer

LEERING HENGELO BIEDT NIEUWE LANG-TECHNIEK AUTOMATISERING AAN

Leering Hengelo biedt met LANG-Techniek eenvoudige, gestandaardiseerde automatiserings-oplossingen die zich richten op de essentie, zonder overbodige extra's, wat zorgt voor kostenefficiëntie.
Lees meer

HOFFMANN GROUP WINT IF DESIGN AWARD MET GARANT-PRODUCTEN

De Hoffmann Group heeft de iF Design Award gewonnen. Bij de discipline 'Productdesign' ging de prijs naar de werkplaatsinrichtingsserie GARANT GridLine en naar de GARANT rolbandmaat.
Lees meer

TOPFINISH INTRODUCEERT NIEUW MERK TURBO-CLEAN OP BRABANTSE METAALDAGEN

Topfinish, specialist in ontbramen, polijsten en reinigen, heeft het nieuw machinemerk Turbo-Clean in zijn assortiment opgenomen. Het Duitse bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van reinigingscentrifuges voor het seriematig reinigen van grote hoeveelheden kleine producten.
Lees meer

FARO DEMONSTREERT NIEUWE ALL-IN-ONE OPLOSSING IN BRUSSEL

160pxDit jaar presenteert FARO een all-in-one oplossing van mobiele 3D-meettechniek voor de maakindustrie op Machineering 2019, waaronder de FaroArm Quantum 8-Axis. Ook de nieuwe FARO Vantage Laser Tracker met 6DoF zal te zien zijn op Machineering. Bezoek hen op stand A49.
Volledig artikel lezen

JAN DE NUL VERNIEUWT OPSLAG STAALPLATEN

160pxVoor de werkplaats in Hofstade investeerde de Jan De Nul Group onlangs in een gloednieuw, geautomatiseerd opslagsysteem van Eurostorage. De U-box biedt plaats aan tot wel 250 ton aan staalplaten, die dankzij de verrijdbare cassettes eenvoudig in of uit dit magazijn te voeren zijn. “We kunnen nu dezelfde hoeveelheid staal op slechts twee derden van de oppervlakte opslaan. De operatoren kunnen nu veiliger, overzichtelijker en ergonomischer te werk gaan voor de stockage en handling van de platen", zeggen José Pycke en Kris Keymeulen van Jan De Nul.
Volledig artikel lezen

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be