28 maart 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEuropa neemt beslissing rond gevaarlijke chemische stoffen

De Europese Commissie heeft de beslissing genomen om de blootstelling aan de chemische stoffen chroomtrioxide en natriumdichromaat te verminderen, uit veiligheid voor de werknemers. De vertegenwoordigers van de EU-landen stemden in met de beslissing.

Umati, de universele interface voor bewerkingsmachines, kent een vlotte evolutie. Zo hebben een groot deel van de grote controloproducten al hun steun betuigt voor het project.

Matthias Robbe

Bladmanager

EUROPESE COMISSIE NEEMT BESLISSING ROND AUTORISATIE CR03

Op 15 februari hebben vertegenwoordigers van de EU-landen in de zogenaamde REACH-commissie ingestemd met de voorstellen van de Europese Commissie om de blootstelling van werknemers aan twee zorgwekkende chemische stoffen te verminderen: chroomtrioxide en natriumdichromaat.
Lees meer

FABRIKANTEN CONTROLESYSTEMEN ONDERSTEUNEN UMATI

Umati, de universele interface voor bewerkingsmachines, kent steeds meer succes in de zoektocht naar een internationaal erkende standaardinterface voor de communicatie van bewerkingsmachines met IT-systemen van een hoger niveau. Umati wordt daarin gesteund door de controleproducenten Beckhoff, Bosch Rexroth, Fanuc, Heidenhain en Siemens.
Lees meer

DORMAC TOONT COMPLEETOPLOSSING VOOR 24/7 VERSPANEN

Dormac CNC Solutions zal tijdens de Brabantse Metaaldagen in Den Bosch, haar oplossing presenteren voor 24/7 freesproductie. Het systeem bestaat uit een Doosan DNM 4500 bewerkingscentrum, cobotbelading met Easyloader werkstuktafel, AOF aircleaner, hogedruk koelsysteem en een briketteerpers voor spanenafval.
Lees meer

HOFFMANN GROUP WINT IF DESIGN AWARD MET GARANT-PRODUCTEN

De Hoffmann Group heeft de iF Design Award gewonnen. Bij de discipline 'Productdesign' ging de prijs naar de werkplaatsinrichtingsserie GARANT GridLine en naar de GARANT rolbandmaat.
Lees meer

VERSPANINGSINDUSTRIE KLIMT UIT JANUARIDIPJE

De laatste meting van de MCB Verspaningsindex toont dat inkoopmanagers uit de verspaningsindustrie in februari veel positiever dachten over de groei van de branche dan in januari. Bovendien ontwikkelde de branche zich ook veel beter dan de totale Nederlandse industrie.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

FLEXIBELER EN NAUWKEURIGER SNIJDEN MET MICROSTEP AQUACUT

160pxOnder de eerste zonnestralen van de lentezon trokken we onlangs naar Harmelen, nabij Utrecht voor een gesprek met Ton van Leeuwen Snijwerken over hun investering in een waterstraalsnijmachine. De nieuwe machine vervangt de oude waterstraalsnijmachine waarmee het bedrijf, samen met autogeen- en plasmasnijmachines, al jarenlang een compleet pakket aanbiedt op het vlak van snijden. Met de aanschaf van de MicroStep AquaCut 6001.25 WW van leverancier Wouters Cutting & Welding vergroot Van Leeuwen de mogelijkheden ten aanzien van oa. het effectieve snijbereik en de verschillende snijmogelijkheden.
Volledig artikel lezen

SANDVIK COROBORE BC: TOT VIER BEWERKINGEN IN EEN ENKEL GEREEDSCHAP

160pxDe nieuwste kottergereedschappen bieden tot maximaal vier bewerkingen in één enkel gereedschap. CoroBore BC van Sandvik Coromant is eenvoudiger te bestellen en goedkoper dan speciaal ontworpen gereedschappen. Snijgereedschap- en gereedschapsysteem-specialist Sandvik Coromant introduceert haar CoroBore® BC (Boring Combination) programma van oplossingen, welke bestaat uit Tailor Made gereedschappen voor toepassingen met een groot volume.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Europa neemt beslissing rond gevaarlijke chemische stoffen

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be