12 april 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWaterstraalsnijden als concurrent voor verspaning?

In de vliegtuigindustrie komt er slechts een vijfde van elke kilogram materiaal in een vliegtuigonderdeel terecht. Omdat er zoveel materiaal verloren gaat, zijn er lange bewerkingstijden en hoge gereedschapskosten bij CNC-machines. Waterstraalsnijden is hiervoor een goede alternatieve bewerkingstechnologie. De kracht van het water met snijabrasief is voldoende om ook grote componenten uit vol materiaal te snijden. Vaak kiest men dan waterstraalsnijden als starttechnologie om een near-net-shapeonderdeel te maken.

Matthias Robbe

Bladmanager

PRECISIEWATERSTRAALSNIJDEN VOOR HOGERE NAUWKEURIGHEDEN

Waterstraalsnijden staat in de Benelux vooral bekend om de toepassing in de plaatwerkindustrie. Snijden met water en abrasief kan echter net zo goed ingezet worden als alternatief voor verspanende CNC-machines.
Volledig artikel lezen

VEEL DUITSE BELANGSTELLING OP METALEX 2019

Er is grote belangstelling voor het Duitse High Tech in Metal Working sector evenement in het kader van de deelname van Duitsland aan Metalex in Bangkok, van 20 tot en met 23 november 2019. Duitse topbedrijven en technologieleiders zijn vertegenwoordigd op de grootste metaalbewerkingsbeurs in de regio Zuidoost-Azië.
Lees meer

SECO ORGANISEERT MASTER CLASS 'TOEGEPASTE VERSPANINGSFYSICA'

Op 21 en 22 mei organiseert Seco Tools Benelux bij STODT in Hengelo voor de tweede keer een Master Class 'Toegepaste verspaningsfysica'. De opleiding, gedoceerd door Patrick De Vos, richt zich op productie- en engineeringverantwoordelijken die een beter inzicht willen krijgen in en controle over de sleutelindicatoren, zowel technologisch als bedrijfseconomisch, van hun verspanende productieprocessen.
Lees meer

VAN MATERIAALKEUZE TOT GEREALISEERD PRODUCT

Chef-koks op tv maken stap voor stap met de juiste ingrediënten het lekkerste gerecht klaar, om dan uiteindelijk de creaties te tonen zoals die worden geserveerd. Met deze metafoor kondigen Mikrocentrum en VOM de samenvoeging van de vakbeurzen Materials en Eurofinish aan, wat de organisatoren zelf een logische keuze noemen.
Volledig artikel lezen

KUKA STELT NIEUWE PRODUCTEN VOOR OP OPENDEURDAG

Op dinsdag 26 maart organiseerde KUKA Automatisering + Robots N.V. in Houthalen een opendeurdag voor haar Systeem Partners, geselecteerde robotintegratoren waarmee KUKA een nauwe en kwalitatieve samenwerking heeft.
Lees meer

VALK WELDING VERKORT LEVERTIJD LASROBOTSYSTEMEN OP STANDAARD H-FRAMES

Valk Welding heeft de levertijden van lasrobotsystemen op een H-vormige frameopstelling drastisch verkort. Daarvoor heeft het bedrijf een aparte productielijn ingericht, waarin lasrobotsystemen volgens de QRM (Quick Response Manufacturing) filosofie worden gebouwd.
Lees meer

HEEL WAT INTERESSE VOOR EERSTE JOBDAG BIJ ROBOJOB

Op donderdag 11 april opent RoboJob uit Heist-op-den-Berg de deuren voor de eerste keer voor een 'Jobdag' voor jonge studenten en jong afgestudeerden.Er staan namelijk nog steeds heel wat vacatures open bij RoboJob.
Lees meer

SHOP.HEXAGONMI.COM - DE ONLINE WINKEL VOOR MEETTECHNOLOGIE

160pxVanaf nu kun je eenvoudig accessoires en reservecomponenten zoals sensoren en tasters voor coördinatenmeetmachines en lasertrackers bestellen via de nieuwe webshop.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Waterstraalsnijden als concurrent voor verspaning?

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be