23 mei 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxCorrecte kalibratie is geen verloren tijd

Machinekalibratie wordt steeds belangrijker. Meetresultaten helpen op lange termijn om een goed beeld te krijgen van de nauwkeurigheid en de onderhoudskosten van de machine. Het is noodzakelijk dat die volledig juist is afgestemd, vooral wanneer er 's nachts onbemand wordt gedraaid.

In ander nieuws kijken organisaties VOM en Mikrocentrum terug op een geslaagde eerste editie van Eurofinish+Materials. Dankzij het succes komt er volgend jaar een vervolg.

Ten slotte heeft machinefabrikant Okuma zich aangesloten bij het AMRC (Advanced Manufacturing Research Centre), een wereldwijd netwerk van toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentra.

Matthias Robbe

Bladmanager

MACHINEKALIBRATIE HOEFT GEEN DAGEN MEER TE DUREN

Machinekalibratie is lange tijd echt het werk van specialisten geweest, en deels is het dat nog steeds. Vandaag zijn er echter nog technologie├źn beschikbaar waarmee CNC-frezers de haaksheid en rechtheid van CNC-machines zelf kunnen controleren.
Volledig artikel lezen

EUROFINISH+MATERIALS KIJKT TERUG OP SUCCESVOLLE EERSTE EDITIE

Op 15 en 16 mei 2019 organiseerden VOM en Mikrocentrum voor de eerste keer samen de vakbeurs Eurofinish+Materials in de Brabanthal in Leuven. Beide organisaties blikken terug op een geslaagde vakbeurs.
Volledig artikel lezen

3D-PRINTING ZIT IN DE LIFT

Bedrijven die Additive Manufacturing (AM) gebruiken, zien hun toekomst positief in. Dat blijkt uit de eerste Belgische studie over AM, uitgevoerd door technologiefederaties Agoria, Sirris en consultancybureau PwC.
Lees meer

OKUMA SLUIT ZICH AAN BIJ HET AMRC

Okuma is sinds april 2019 voor de komende vijf jaar lid van het AMRC (Advanced Manufacturing Research Centre) aan de Universiteit van Sheffield. Het AMRC is een netwerk van toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentra over de hele wereld.
Lees meer

SCHRIJF U IN VOOR HET HEXAGON LOCAL SCAN EVENT VAN 13 JUNI

Kwaliteit is een cruciaal element binnen elke (productie) organisatie en wint nog altijd aan belang. Door kwaliteit kunnen wij immers onze wereldwijde concurrentiepositie handhaven en versterken.
Lees meer

ICIS & ELGI

De zesde editie van de ICIS & ELGI Industrial Lubricants Conference zal plaatsvinden in Amsterdam op 18-19 juni 2019 met als thema "versterking van de prestaties van smeermiddelen door de nadruk te leggen op een innovatieve formulering".
Volledig artikel lezen

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

REDUCEER TRILLINGEN BIJ HET FREZEN

160pxDe lichtgewicht CoroMill® 390, vervaardigd met additieve productie, reduceert trillingen bij het frezen met lange uitsteeklengten.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Correcte kalibratie is geen verloren tijd

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be