12 juni 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxAdditive manufacturing als alternatief voor spuitgieten?

In het verleden werd additive manufacturing (AM) vooral gebruikt in het ontwerpproces van matrijzen. Tegenwoordig worden printers ook vaak ingezet in het productieproces, maar het direct printen van onderdelen is (nog) geen vervanging voor het spuitgieten van datzelfde onderdeel.

De voorbije weken zijn er enkele exclusieve overeenkomsten gesloten in de wereld van metaal. Zo zal Hembrug vanaf nu steenfinishtechnologie integreren in zijn machines. Daarnaast zullen nu ook producten van Gasparini verdeeld worden onder de naam van Prima Power.

Matthias Robbe

Bladmanager

BETERE WARMTEOVERDRACHT DOOR 3D-PRINTING

Spuitgieten is veruit de meest gebruikte methode voor de massaproductie van kunststof onderdelen. De techniek leent zich uitermate voor het snel produceren van grote aantallen identieke onderdelen met krappe toleranties.
Volledig artikel lezen

REGISTREER JE NU VOOR DE ICIS&ELGI INDUSTRIAL LUBRICANTS CONFERENCE!

De zesde editie van de ICIS & ELGI Industrial Lubricants Conference zal plaatsvinden in Amsterdam op 18-19 juni 2019 met als thema "versterking van de prestaties van smeermiddelen door de nadruk te leggen op een innovatieve formulering".
Volledig artikel lezen

DOOSAN STELT NIEUWSTE PRODUCTIETECHNOLOGIEƋN VOOR OP DIMF

Op de tweejaarlijkse beurs DIMF (Doosan International Machine Tools Fair) in Changwon, Zuid-Korea heeft Doosan haar nieuwste productietechnologieƫn voor draaien en frezen voorgesteld aan haar klanten en dealers.
Lees meer

HEMBRUG INTEGREERT VANAF NU STEENFINISHTECHNOLOGIE IN MACHINES

Hembrug Machine Tools heeft een overeenkomst gesloten met PTGoldAU UG voor de exclusieve levering van de steenfinishtechnologie KombiFin. De overeenkomst geldt enkel voor harddraai- en rondslijpmachines.
Lees meer

GASPARINI KOMT ONDER DE NAAM PRIMA POWER

Prima Power heeft een overeenkomst gesloten met Gasparini voor de verdeling van Gasparini producten onder merknaam en kleuren van Prima Power.
Lees meer

EUROFINISH+MATERIALS KIJKT TERUG OP SUCCESVOLLE EERSTE EDITIE

Op 15 en 16 mei 2019 organiseerden VOM en Mikrocentrum voor de eerste keer samen de vakbeurs Eurofinish+Materials in de Brabanthal in Leuven. Beide organisaties blikken terug op een geslaagde vakbeurs.
Volledig artikel lezen

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Additive manufacturing als alternatief voor spuitgieten?

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be