25 juni 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxTeach-in of CNC-draaien?

In deze nieuwsbrief gaan we nog eens dieper in op de verschillen tussen teach-in en CNC-draaien. Beide technieken zijn nog altijd geliefd bij hun eigen publiek, maar toch wordt teach-in steeds minder gebruikt. Wat zijn de voor- en nadelen van deze twee technieken?

Daarnaast komt u ook meer te weten over de nieuwste technologieën die Doosan introduceerde op haar eigen beurs DIMF, en hebben de Italiaanse bedrijven Enel en Prima Additive een nieuwe AM-productiemachine ingehuldigd.

Matthias Robbe

Bladmanager

DIGITALISERING ZAL TEACH-INBESTURING VERDER TERUGDRINGEN

Dikwijls kiezen bedrijven voor reparatiewerkzaamheden voor een teach-inmachine in plaats van een CNC-draaibank. Na al die jaren heeft de teach-indraaibank (of -freesbank) nog steeds trouwe fans, terwijl er ook nog altijd een groep verspaners is die vasthoudt aan de conventionele machine waarbij de mechanische handwielen de sleutelrol spelen.
Volledig artikel lezen

DOOSAN STELT NIEUWSTE PRODUCTIETECHNOLOGIEËN VOOR OP DIMF

Op de tweejaarlijkse beurs DIMF (Doosan International Machine Tools Fair) in Changwon, Zuid-Korea heeft Doosan haar nieuwste productietechnologieën voor draaien en frezen voorgesteld aan haar klanten en dealers.
Lees meer

ENEL HULDIGT NIEUWE AM PRODUCTIEMACHINE LASERDYNE 795 IN

In het Italiaanse Cavriglia hebben Enel en Prima Additive een nieuwe machine ingehuldigd: de Laserdyne® 795. De Laserdyne® 795 is uitgerust met Laser Metal Deposition-technologie, en aangepast aan de behoeften van de energieproductiesector.
Lees meer

ONTVANG MAATWERKGEREEDSCHAPPEN SNELLER EN GEMAKKELIJKER

Klanten van Sandvik Coromant kunnen nu snijgereedschap online op maat maken, zonder met een vertegenwoordiger van het bedrijf te overleggen. Hierdoor duurt het minder lang om een order te plaatsen, wat dan ook de totale leveringstijd vermindert.
Lees meer

WALTER AG VIERT HONDERSTE VERJAARDAG MET NIEUWE FREESGENERATIE

160pxWalter werd in 1919 opgericht door de ingenieur en metallurg Richard Walter. Om dat te vieren heeft het bedrijf begin 2019 de geheel nieuwe freesgeneratie Xtra·tec® XT op de markt geïntroduceerd.
Volledig artikel lezen

JORG MACHINES BOUWT COIL LASERSNIJMACHINE VOOR COLPRO

160pxColpro timmert al 25 jaar aan de weg met engineering, productie, montage en toelevering en beschikt over een uitgebreid en geavanceerd machinepark. Nu heeft Colpro gekozen voor de Jörg Lasersnijmachine voor het snijden van divers plaatwerk voor de gevelbekleding.
Volledig artikel lezen

HEXAGON INTRODUCEERT UNIEKE LASERTRACKER MET FUNCTIE VOOR DIRECT SCANNEN

160pxDe Leica Absolute Tracker ATS600 introduceert een nieuw concept in lasertrackers van metrologieklasse: 3D-scannen zonder richtmerk, direct vanaf de lasertracker. Vraag een gratis demo aan! Stuur daarvoor een e-mail naar contact.nl.mi@hexagon.com met als onderwerp 'demo aanvraag ATS600'.
Lees meer

DE FRUYTIER FOCUST OP INNOVATIEVE GEREEDSCHAPPEN

160pxDe opdrachten in de metaalsector worden er niet eenvoudiger op. Vaak kan de klus enkel met state-of-the-artsnijgereedschappen worden geklaard. De Fruytier is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in werktuigen voor metaalbewerking.
Volledig artikel lezen

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Teach-in of CNC-draaien?

Digitalisering zal teach-in terugdringen

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be