09 november 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

Lees online

260pxAdditive Manufacturing
Additive manufacturing wordt meer en meer toegepast voor het produceren van functionele onderdelen. AM is het proces van het maken van voorwerpen uit 3D-modelgegevens. Deze worden laag voor laag opgebouwd. Metaalpoeders zijn in dit verhaal van groot belang. We lichten u daarom graag in over de verschillende aspecten van metaalpoeders.
Metaalpoeder verovert de wereld
Alternatieve uitgangsmaterialen introduceren altijd nieuwe zorgen, zelfs bij de schijnbaar simpele overstap van massief naar poeder. Nog complexer wordt de situatie als er tegelijk wordt gewisseld van het klassieke verspanen naar slim, laagsgewijs opgroeien als additief fabriceren en 3D-printen.
Bouw uw kennis van metaalpoeders op
De complexe AM-keten vergt veel inzicht en inzet, en wordt gekarakteriseerd door machine, grondstof in poedervorm, laser, specifiek design en fabricageproces en postprocessing.
Zorgt 4D-printen voor (r)evolutie?
Heel wat verspanende bedrijven investeren in 3D-printen, als aanvulling op hun bestaande activiteiten. Additive manufacturing maakt het immers mogelijk om complexe vormen te printen.

Lees meer sectornieuws
Meer nieuwigheden gespot

Hypertherm toonaangevend op Schweissen & Schneiden

 VIDEOTijdens Schweissen & Schneiden toonde Hypertherm enkele nieuwe plasmasnijmachines, een revolutie in het industriële snijden. Hypertherms nieuwe klasse van plasmasnijmachines heet X-Definition en biedt toonaangevende snijkwaliteit en superieure prestaties op alle metalen door de integratie van nieuwe technologieën zoals Ventented Water Injection (VWI), Plasma Dampening en Vent-to-Shield.
Video

Renishaw zoekt Sales Professionals

De Renishaw Group is wereldwijd actief op technologisch gebied voor industrie en wetenschap, met precisiemeting en gezondheidszorg als grootste specialismen. Het bedrijf levert producten en diensten voor uiteenlopende toepassingen, van de productie van straalmotoren en windturbines tot tandheelkunde en hersenchirurgie.
Lees meer

Dormac legt focus op totaaloplossing tijdens Open Huis

Tijdens het jaarlijks Open Huis bij Dormac CNC Solutions ligt dit jaar de nadruk op procesoptimalisatie. “Metaalbewerkende bedrijven zijn niet alleen op zoek naar geschikte bewerkingsmachines, maar stellen ook hogere eisen aan de procesbetrouwbaarheid, efficiency en continuïteit.
Lees meer

Landré organiseert seminarie omtrent 5-assig bewerken

Op donderdag 16 november organiseert machineleverancier Landré samen met Quality Tools Holland (QTH) en CNC Consult het seminar '5-assig bewerken? Wat komt er allemaal bij kijken?' In een beknopt middagprogramma leggen specialisten de details uit van opspanningen, frezen met hoge voeding, contourfrezen, frees-strategieën, M12 boringen en uitwendig schroefdraadfrezen.
Lees meer

Met WeldEye werkt u 85% sneller dan met traditionele methoden

WeldEye heeft zich bewezen als “tool" om kwalificaties van lassers, operators en NDO-personeel te maken en coördineren. Met deze cloudservice kan met één klik de personeelskwalificatie worden verlengd, hetgeen tot wel 85% sneller is dan traditionele methoden.
Lees meer

Vrij positioneerbare lineaire assen voor de koppeling van gereedschapsmachines

De lineaire moduleserie Gamma van SCHUNK is ontwikkeld voor hoge belastingen bij de koppeling van machines. De gesloten en bijzonder stijve basisprofielen bieden in combinatie met belastbare profielrailgeleiders ook zonder extra ondersteuning een zeer hoog draagvermogen.
Lees meer

Open Huis bij Gibas was een succes

Op donderdag 5 oktober 2017 organiseerde Gibas een Open Huis, vanwege de uitbreiding van het team, de werkplaats en de nieuwe kantoren. Vanaf 14u was iedereen welkom in Nijkerk voor een netwerk- en contactmoment.
Lees meer

Onze hedendaagse ervaring en kennis zijn dan ook de kracht van Tools

Staal is het mooiste product ter wereld en stelt de mens al eeuwen in staat om te bouwen en te construeren. Maar het bewerken van staal vereist vakmanschap.
Lees meer

Mikrocentrum organiseert voor 17e keer Precisiebeurs

Op woensdag 15 en donderdag 16 november organiseert Mikrocentrum voor de 17e keer de Precisiebeurs. Dit evenement is uitgegroeid tot hét jaarlijkse trefpunt voor precisietechnologie, mechatronica en fijnmechanische technologie.
Lees meer

Robots milieuvriendelijker dan mensen

'Hoewel robots sowieso minder belastend voor het milieu zijn, willen we het daar niet bij laten. Alle duurzame details gaan we dit jaar aanpakken, tot aan het hergebruiken van dozen toe', stelt algemeen directeur Karel van Vlastuin.
Lees meer

Topkwaliteit in machine en gereedschap

Make! is in 1990 gestart met de verkoop in de Benelux van draaiautomaten van het Franse Manurhin. Sinds die begindagen heeft de firma de focus gelegd op machines voor serieproductie.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: Additive Manufacturing

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl