13 september 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxEMO Hannover komt eraan!

Het is hoogdag voor alle liefhebbers van metaal, want op maandag 16 september start EMO Hannover 2019! Bezoekers en exposanten uit tientallen landen komen oplossingen, innovaties en processen bekijken en demonstreren. Zo zal 'Smart technologies' één van de blikvangers zijn op de beurs. Verder mag er ook veel verwacht worden van 'The Internet of Things' en zal umati, de communicatiestandaard voor gereedschapsmachines, voorgesteld worden.

Verder leren we ook dat LVD het Italiaanse automatiseringsbedrijf COMPAC heeft overgenomen en dat het CNC Instructie Buro een CNC Simulator heeft gecreëerd voor programmeerscholen.

Matthias Robbe

Bladmanager

VOORBESCHOUWING EMO HANNOVER 2019

Wie ook in de toekomst alle uitdagingen het hoofd wil bieden, kan niet langer om automatisering heen. In sneltempo ontwikkelden zich de voorbije jaren tal van nieuwe oplossingen om het productieproces efficiënter te laten verlopen. Die kan je van 16 tot 21 september uitgebreid ontdekken tijdens EMO in Hannover (Duitsland), waar de 22e editie van de internationale vakbeurs voor metaalbewerking gepland staat.
Volledig artikel lezen

LVD NEEMT ITALIAANSE AUTOMATISERINGSBEDRIJF COMPAC OVER

LVD heeft aangekondigd dat het het Italiaanse bedrijf Compac heeft overgenomen. LVD werkte als sinds 2016 samen met de leverancier van industriële automatiseringsoplossingen uit Urbino voor de productie van automatische magazijnsystemen voor LVD lasersnij-installaties in Italië.
Lees meer

CNC SIMULATOR VOOR PROGRAMMEERSCHOLING

Het CNC Instructie Buro heeft de CNC Simulator Pro geïntroduceerd. Deze software is gedoeld op VMBO/MBO techniekopleidingen. Hiermee kan op een toegankelijke manier, kennis worden gemaakt met de toepassingen van CNC-machines.
Lees meer

FARO LEVERT SCANARM BIJ BRODIE INTERNATIONAL

Brodie International maakt producten met componenten met complexe vormen die een grote uitdaging vormen bij inspectiemetingen met de traditionele gereedschappen van de sector zoals hoogtemeters, schuifmaten en meetklokindicatoren en een vaste coördinatenmeetmachine (CMM).
Lees meer

SCHRIJF U IN VOOR EEN GRATIS LOCTITE-WEBINAR

Voor de verlijming van metalen moeten we rekening houden met de impact van een aantal omgevingsfactoren. Er bestaan immers verschillende oplossingen en de juiste productkeuze zal afhangen van enkele vereiste voorwaarden. Wilt u meer weten? Schrijf u dan gratis in voor de LOCTITE-webinars!
Lees meer

PLASMASNIJMACHINE BIEDT DE TROYER MECHANISATIE NIEUWE MOGELIJKHEDEN

160pxMetaalbewerkingsbedrijven krijgen van de klanten steeds meer eisen en moeten hun activiteiten steeds meer uitbreiden. De Troyer Mechanisatie uit Herzele ervaart hetzelfde. Net daarom kocht de Oost-Vlaamse firma een gloednieuwe MicroStep Mastercut 6001.25 P + 500 plasmasnijmachine bij Wouters Cutting & Welding. Zaakvoerder Edgard De Troyer : “Met deze nieuwe machine kunnen we nu snijden tot een dikte van maar liefst 50 millimeter."
Volledig artikel lezen

MEER EFFICIËNTIE IN DRUKMETINGEN IN DE CAVITEIT IN SPUITGIETPROCESSEN

160pxMeusburger biedt nu ook sensoren aan voor het meten van de druk in de caviteit. Deze zijn compatibel met alle piëzo-elektrische druksensoren en hun randapparatuur. In het assortiment zijn er twee types voor directe en indirecte meting, evenals passende montagebenodigdheden en aansluitkabels.
Lees meer

NIEUWE WISSELPLAATGEOMETRIEEN VOOR DE COROMILL 331®

160pxCoroMill 331 is een universeel concept dat flexibele, zeer nauwkeurige bewerking kan bieden in talloze vlakfrees, hoekfrees en zij- en vlakfreesbewerkingen in alle sectoren van de industrie. Een groot assortiment beslaat een uitgebreide keuze aan diameters, breedtes, wisselplaatgeometrieën, hoekradii...
Lees meer

BEZOEK METAVAK 2019 GRATIS!

160pxOp 8, 9 en 10 oktober opent Evenementenhal Gorinchem haar deuren voor de metaalbranche. Dan vindt METAVAK 2019 - de enige jaarlijkse vakbeurs voor metaalbewerkers in Nederland - plaats.
Volledig artikel lezen

JAN DE NUL VERNIEUWT OPSLAG STAALPLATEN

160pxVoor de werkplaats in Hofstade investeerde de Jan De Nul Group onlangs in een gloednieuw, geautomatiseerd opslagsysteem van Eurostorage. De U-box biedt plaats aan tot wel 250 ton aan staalplaten, die dankzij de verrijdbare cassettes eenvoudig in of uit dit magazijn te voeren zijn. “We kunnen nu dezelfde hoeveelheid staal op slechts twee derden van de oppervlakte opslaan. De operatoren kunnen nu veiliger, overzichtelijker en ergonomischer te werk gaan voor de stockage en handling van de platen", zeggen José Pycke en Kris Keymeulen van Jan De Nul.
Volledig artikel lezen

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
EMO Hannover komt eraan!

'Smart technologies' en umati blikvangers op EMO Hannover

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be