03 oktober 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120px5-assig simultaan bewerken of 5 vlakken in één opspanning?

Veel bedrijven gebruiken hun 5-assige CNC-machines nog steeds om een werkstuk in één opspanning aan vijf kanten te bewerken. Toch groeit het aantal toepassingen van simultaan 5-assig frezen. In dat geval bewegen alle assen gelijktijdig. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van beide concepten?

Dat het moeilijker draait in de staalindustrie was al een tijdje geweten. Nu heeft ook de Europese Centrale Bank maatregelen genomen tegen de verzwakkende economie en ook de regeringen van de Europese lidstaten zullen dit doen.

Matthias Robbe

Bladmanager

VERDERE GROEI 5-ASSIG BEWERKEN HOUDT AAN

5-assige CNC-machines hebben de afgelopen tien jaar veel terrein gewonnen. Aanvankelijk leek de technologie vooral geschikt voor het frezen van vrij gevormde vlakken, maar toen bedrijven het 3+2 bewerken ontdekten en machinebouwers hierop inspeelden met speciale 5-vlaks machines, die goedkoper zijn, is de groei echt op gang gekomen.
Volledig artikel lezen

ECB NEEMT MAATREGELEN TEGEN HAPERENDE ECONOMIE

Het was al een tijdje duidelijk dat economie binnen de EU aan het stagneren is. Er wordt nu zelfs niet enkel meer gevreesd voor een kleinere groei, maar ook voor economische achteruitgang.
Lees meer

ADDITIVE MANUFACTURING STAAT BINNENKORT OP DE EUROPESE AGENDA

De AM-sector evolueert snel in de richting van de ontwikkeling van geharmoniseerde normen en er zijn veel acties om de vaardigheidskloof in Europa te dichten. Voor het einde van het jaar zal AM-productie op Europees niveau in het middelpunt van de belangstelling staan.
Lees meer

BEZOEK METAVAK 2019 GRATIS!

160pxOp 8, 9 en 10 oktober opent Evenementenhal Gorinchem haar deuren voor de metaalbranche. Dan vindt METAVAK 2019 - de enige jaarlijkse vakbeurs voor metaalbewerkers in Nederland - plaats.
Volledig artikel lezen

LECOT ON TOUR VINDT DIT JAAR PLAATS IN MECHELEN

160pxOp 11 oktober 2019, van 10u tot 22u, moet je in de Nekkerhal in Mechelen zijn voor een nieuwe editie van Lecot on Tour. Er zullen opnieuw ruim 70 leveranciers aanwezig zijn om je bij te staan met raad en
Volledig artikel lezen

DANOBAT NEEMT NEDERLANDSE BEDRIJF HEMBRUG MACHINE TOOLS OVER

De fabrikant van gereedschapsmachines en productiesystemen Danobat heeft tijdens de EMO Hannover de overname aangekondigd van het Nederlandse bedrijf Hembrug Machine Tools, leider in precisie hard-draaitechniek.
Lees meer

GF OPENT INNOVATIE- EN PRODUCTIECENTRUM VOOR WERKTUIGMACHINES IN BIEL

GF Machining Solutions, een afdeling van Georg Fischer (GF), heeft na een bouwperiode van twee jaar haar nieuwe innovatie- en productiecentrum in het Zwitserse Biel geopend. Het gebouw kostte zo'n 100 miljoen Zwitserse frank.
Lees meer

THEMAMIDDAG: GEAUTOMATISEERDE PROCESSEN OP DE WERKVLOER

Door het optimaal organiseren en automatiseren van processen heeft ITEQ maximale controle, flexibiliteit en efficiëntie in het plaatwerk productiebedrijf. Wat hierin de rol is van de software en machineleveranciers, komt op 23 oktober aan de orde bij ITEQ te Nijkerk vanuit hun visie op het plaatwerk productieproces.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Verdere groei 5-assig bewerken houdt aan

5-assig simultaan bewerken of 5 vlakken in één opspanning?

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be