28 oktober 2019


VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxAutomatische prijscalculatie: software als deel van service

In de plaatbewerking weegt de programmering zwaar door in de uiteindelijke rendementsafrekening van je proces. Zowat alle fabrikanten van plaatbewerkingsmachines hebben dan ook softwareplatformen ontwikkeld om de uitvoering van de bewerkingsprocessen op alle denkbare punten te optimaliseren. Het gaat nu al zo ver dat de prijs automatisch berekend wordt.

In Europa blijft een staalcrisis om de hoek loeren. Er klinkt dan ook een sterke vraag naar strengere vrijwaringsmaatregelen.

Tot slot is in Nederland Metavak opnieuw geëindigd in een succes. Tijdens de beurs kwam men zelfs met de primeur dat NIL Verbindingsweek verandert in Welding Week.

Matthias Robbe

Bladmanager Metallerie

AUTOMATISCHE PRIJSCALCULATIE GAAT AL TOT ASSEMBLAGENIVEAU

In de plaatbewerking is de programmering bepalend voor het rendement. Er moeten in dat verband belangrijke knopen worden doorgehakt, te beginnen met de vraag of je voor de pakketten van de machinefabrikanten kiest, of voor de oplossing van een onafhankelijke aanbieder.
Volledig artikel lezen

WELDING WEEK EN BIL/NIL LASSYMPOSIUM BUNDELEN KRACHTEN TIJDENS EDITIE 2019

Eindelijk, durven we stellen. Na vier jaar wachten vindt op 19, 20 en 21 novem­ber 2019 in Antwerpen de elfde editie van Welding Week plaats. Tijdens deze drie dagen komen de apparaten en technologieën voor het lassen, verbinden en snijden van metalen en kunststoffen aan bod.
Volledig artikel lezen

WIN EEN INTERVIEW MET METALLERIE VIA DE WELDING WEEK FOTOWEDSTRIJD!

Doe mee aan de Welding Week fotowedstrijd en win behalve de enorme eer ook een interview met foto in het magazine METALLERIE.
Lees meer

OPNIEUW SUCCESVOLLE EDITIE VAN METAVAK

Tijdens de afgelopen editie van Metavak was de beursvloer voor het eerst ingedeeld in zes segmenten waarbij elk segment zijn eigen demoplein had. Dit werd als zeer positief ervaren door zowel bezoekers als exposanten.
Lees meer

STAALCRISIS BLIJFT DUREN, IMPORT STIJGT WEER

De automobielindustrie stagneert al een tijdje in Europa, maar nu loopt de verkoop ook buiten de EU terug, zoals in China. Desondanks werd daar in de eerste 8 maanden van 2019 toch weer 9,1% meer staal geproduceerd.
Lees meer

APT INTERNATIONAL IS GROTE STOCKHOUDER

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

SECO DOUBLE QUATTROMILL® 14 MAXIMALISEERT VLAKFREESBEWERKINGEN

160pxDankzij de nieuwe Seco Tools Double Quattromill® 14-vlakfrees kunnen werkplaatsen met machines met laag vermogen hun vlakfreesbewerkingen maximaliseren. De vlakfrees gebruikt dubbelzijdige snijplaten met 8 snijkanten voor kosteneffectiviteit en voor een grotere snedediepte in ruw-, semifiniseer- en finiseertoepassingen.
Lees meer

LASER TRACKERS EN MEETARMEN VAN FARO ZIJN ONMISBAAR IN SUCCES VAN COENRADIE

160pxCoenradie is een dienstverlenend ingenieursbureau dat meetoplossingen van wereldklasse levert. Vanuit Breda en het hoofdkantoor in Oirschot werken zo'n 50 medewerkers met de modernste apparatuur aan innovatieve meetwerkoplossingen in uiteenlopende sectoren als grond-, weg- en waterbouw, offshore, olie- en scheepsbouwindustrie en woning- en utiliteitsbouw over de hele wereld.
Volledig artikel lezen

4D CAM RICHT ZIJN PIJLEN OP NEDERLAND

160pxSoftwarebedrijf 4D CAM gaat samenwerken met BUN-engineering om hun GibbsCAM-programma te implementeren. GibbsCAM is een programmeersysteem voor alle soorten CNC-machines, maar staat al heel ver op het gebied van langdraaien.
Volledig artikel lezen

IN VIJF MINUTEN NAAR DE HOT RUNNER MATRIJS MET MEUSBURGER CONFIGURATOR

160pxMet de nieuwe Meusburger configurator voor hot runner matrijzen kun je een complete matrijsopbouw, inclusief hot runner verdeler, in slechts een paar minuten individueel samenstellen.
Lees meer

FLEXIBEL FIBERLASERSNIJDEN MET HOOG VERMOGEN EN VOLLEDIG GEAUTOMATISEERD

160pxDe Ensis fiberlaser biedt nu nog meer mogelijkheden voor 24/7 productie met 6 kW en 9 kW vermogen en vele automatiseringsmogelijkheden. Amada's eigen ontwikkelde fiberlaserbron, de variabele straalinstelling en de autocollimatie-eenheid zorgen ervoor dat de laserstraal perfect is afgestemd op het materiaal.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Automatische prijscalculatie: software als deel van service

Automatische prijscalculatie gaat al tot assemblageniveau

Dit Online Magazine is een uitgave van PMG Nederland bv,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.be