13 december 2017

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Wie tapt moet (kern)boren
Kernboren is een kostenbesparende methode om sneller, stiller en nauwkeuriger dan spiraalboren grote gaten te maken in een materiaal. Met deze techniek wordt een dunne materiaalring uit het materiaal verwijderd en komt een kern in de boorkamer terecht, waarna die geruimd kan worden.


Lees meer over allerhande snijgereedschappen
Koelmiddel biedt soelaas bij afsteken
De combinatie van erg dunne wisselplaten, nodig om materiaalverlies tot een minimum te beperken, en vaak taaie materialen, heeft afsteken het imago opgeleverd van een van de moeilijkst te controleren verspaningsvormen.
Digitalisering heeft grip op kottergerei
Wie echt behoefte heeft aan zeer nauwkeurige gaten, is nog altijd toegewezen op de kottertechniek. De meeste ontwikkelingen zijn opnieuw te zoeken in de digitalisering met onder andere de opkomst van enkele apps.
Productiviteit freesbewerking verhogen
In tegenstelling tot bij een draaioperatie grijpen tijdens het frezen meerdere snijkanten aan die dan ook nog eens aan wisselende mechanische belastingen onderhevig zijn.

Lees meer sectornieuws
Meer nieuwigheden gespot

Additive Manufacturing-training op de markt

High Tech Institute stelt de workshop Design for additive manufacturing van Fontys beschikbaar. De praktijkgerichte training voor 3D-printen draaide inmiddels bij ASML, Fokker Landing Gear, Océ, Philips Lighting, Thermo Fischer (voorheen Fei Company) en Vanderlande.
Lees meer

Produsoft organiseerde 3de Visi Gebruikersdag

Begin december organiseerde Produsoft zijn 3de Visi Gebruikersdag te Westerlo. “Met een opkomst van 32 tevreden gebruikers mogen we zeker spreken van een geslaagde editie", zegt zaakvoerder Ronny Jonckheere.
Lees meer

Wijzigingen in het management van Hypertherm

Hypertherm kondigt wijzigingen aan in het managementteam. Deze wijzigingen zijn erop gericht de strategische visie en het groeiende wereldwijde klantenbestand van het bedrijf verder te ondersteunen in 2018.
Lees meer

Metall levert Rico kantpers aan Jeldi BV

Metall heeft onlangs een Rico kantpers geleverd aan Metaalbewerkingsbedrijf Jeldi B.V in Veldhoven. Het metaalbewerkingsbedrijf, dat beschikt over machines voor zowel plaatbewerking als verspaning, lassen en ontbramen, heeft daarmee haar zetcapaciteit verder uitgebreid naar een grotere buiglengte en meer buigkracht.
Lees meer

Optimaliseer uw productieproces met de Visual InspectTM van Faro Technologies

FARO Technologies heeft recentelijk Visual InspectTM uitgebracht, een mobiele oplossing voor het aansturen van productieprocessen. Het is een platform voor het met een iPad intuïtief weergeven en gebruiken van complexe 3D CAD-gegevens van onderdelen, assemblages, processen en workflow informatie.
Lees meer

Precies en betrouwbaar: FEHLMANN VERSA 645 linear

Eenvoudige tot complexe precisie werkstukken bewerken, 5 vlaks gepositioneerd of 5 assig simultaan, de FEHLMANN VERSA 645 linear volbrengt elke veeleisende opgave met gemak - precies en betrouwbaar.
Lees meer

Rolan Robotics, specialist in robotsystemen

Rolan Robotics is gespecialiseerd in robotsystemen voor industriële toepassingen en levert zowel lasrobots als handlingrobots voor de metaalsector, maar ook in de "food" en de "non-food" industrie en is daarmee één van de grootste spelers in de Benelux.
Lees meer

KONTEC KSX-C

De SCHUNK KONTEC KSX-C heeft twee klauwen die nauwkeurig kunnen worden verschoven met een laserstraal. Net als alle modellen uit de KSX-serie biedt ook de KSX-C zonder gereedschap instelbare spankrachten tussen 4 en 40 kN, direct aan het werkstuk gemeten.
Lees meer

ABB enthousiast over RobWelding-concept

Het door RobWelding op de METAVAK geïntroduceerde concept Ready Robotic Cell (RRC) krijgt concreet vorm. Op dezelfde vakbeurs bestelde RobWelding namelijk de eerste 'Ready Robotic-robot' bij ABB.
Lees meer

Realisatie van threads in moeilijk te bewerken materialen

Horn presenteert nieuwe ontwikkelingen in het DCG-systeem voor het vrezen van schroefdraad. Met toepassingen variërend van M1 tot M2,5. De freesmachines hebben scherpe snijkanten en dankzij de coating zijn ze tevens universeel inzetbaar.
Lees meer

Verras met exclusieve pralines

 VIDEOVerras familie, vrienden en/of collega's tijdens de eindejaarsperiode met de exclusieve smaakbox 'The Best Of Belgium Chocolate Awards'. Een exclusieve smaakbox samengesteld met 5 x 5 signature pralines die gebaseerd zijn op de winnende pralines van de Belgium Chocolate Awards. Wenst u de box als relatiegeschenk te bestellen, vraag dan een aangepaste offerte mail naar tdh@pmg.be.
Video

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Werk snel en kostenbesparend door te kernboren

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl