19 januari 2018

VAKINFORMATIE VOOR DE METAALVERWERKENDE INDUSTRIE

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxHOE WORDEN MIJN PRODUCTEN IN DE TOEKOMST GEMAAKT?
Weldra is het in Kortrijk Xpo
in België weer de hoogmis voor leveranciers van machinetechnologie, componenten, engineering en maintenance. MTMS Network Event zal twee dagen lang het centrum zijn van de nieuwste trends, oplossingen en innovaties. Geen demotours op talrijke beursstands zoals tijdens MTMS vorig jaar, maar wel face-to-facegesprekken waarvoor anders niet altijd tijd is. Welke trends mag u verwachten? U ontdekt het hier. Daarnaast geven we ook tips mee om de producitviteit van uw freeswerk te verhogen.

Matthias Robbe
BladmanagerProductiviteit freesbewerking verhogen
In tegenstelling tot bij een draaioperatie grijpen tijdens het frezen meerdere snijkanten aan die dan ook nog eens aan wisselende mechanische belastingen onderhevig zijn.

Lees meer over gereedschappen
Wat is de meest geschikte draaibeitel?
Ruimen, dé manier om gat af te werken
Effect koelmiddel bij afsteken

Vijf redenen waarom u MNE 2018 niet mag missen

• Hier kunt u praten met meer dan 150 technologie- en componentenleveranciers. U vindt er alles om zelf te engineeren en te maken, of komt in contact met subcontractors en co-engineeringbedrijven.
Lees meer

Nieuwe algemeen directeur Galvano Hengel

Ivo Willemsen (47) is de nieuwe algemeen directeur van Galvano Hengelo. Hij neemt hiermee de taken over van algemeen directeur Peter Bebseler. Technisch directeur Robin Smit zal zijn taken geleidelijk overdragen aan de technologen binnen het bedrijf.
Lees meer

Gert Lamberts benoemd tot directeur Hitachi Power Tools Netherlands

Met ingang van 1 januari 2018 is Gert Lamberts aangesteld als directeur van Hitachi Power Tools Netherlands. Met die aanstelling en zijn vernieuwende inzichten, verwacht Hitachi Power Tools nog beter invulling te geven aan haar positie dé belangrijkste leverancier te zijn op het gebied van elektrisch gereedschap.
Lees meer

Produsoft organiseerde 3de Visi Gebruikersdag

Begin december organiseerde Produsoft zijn 3de Visi Gebruikersdag te Westerlo. “Met een opkomst van 32 tevreden gebruikers mogen we zeker spreken van een geslaagde editie", zegt zaakvoerder Ronny Jonckheere.
Lees meer

Additive Manufacturing-training op de markt

High Tech Institute stelt de workshop Design for additive manufacturing van Fontys beschikbaar. De praktijkgerichte training voor 3D-printen draaide inmiddels bij ASML, Fokker Landing Gear, Océ, Philips Lighting, Thermo Fischer (voorheen Fei Company) en Vanderlande.
Lees meer

Kleiner, slimmer en goedkoper verspanen

Knowledge Sharing Centre en Mikrocentrum dagen ASML uit haar kennis over productievraagstukken met u te delen op een themabijeenkomst. Chips moeten sneller, slimmer en goedkoper worden.
Lees meer

Vroeg detecteren van smeerproblemen

Olie is binnen de hydrauliek te beschouwen als 'het bloed' van het systeem. Om deze reden is het niet vreemd dat hydraulische olie regelmatig wordt nagekeken op de kwaliteit.
Lees meer

Smeringsproblemen in de praktijk

'De juiste smering is essentieel.' Het klinkt misschien eenvoudig, maar het houdt veel meer in dan men denkt. Het juiste smeermiddel, de juiste hoeveelheid en de juiste frequentie zijn de protagonisten in het hele verhaal om het equipment zonder problemen te laten draaien.
Lees meer

APT International is grote stockhouder

APT International is een bedrijf dat meer dan 25 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Lees meer

Rolan Robotics, specialist in robotsystemen

160pxRolan Robotics is gespecialiseerd in robotsystemen voor industriële toepassingen en levert zowel lasrobots als handlingrobots voor de metaalsector, maar ook in de "food" en de "non-food" industrie en is daarmee één van de grootste spelers in de Benelux.
Lees meer

ABB enthousiast over RobWelding-concept

Het door RobWelding op de METAVAK geïntroduceerde concept Ready Robotic Cell (RRC) krijgt concreet vorm. Op dezelfde vakbeurs bestelde RobWelding namelijk de eerste 'Ready Robotic-robot' bij ABB.
Lees meer

http://www.metallerie.nl

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Tips om de productiviteit van uw freesbewerking te verhogen

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Argonweg 7-11, 3812 RB Amersfoort
Postbus 1297, 3800 BG Amersfoort
info@pmg.nl - www.pmg.nl