Online magazines

04 augustus 2022 Betrouwbare en onmisbare vakkennis

OOK STAALCONSTRUCTIES LASERLASSEN
Een sector waar laserlassen tot nog toe niet wordt toegepast, is de staalconstructie. Een team wetenschappers van het Fraunhofer IWS (straaltechnologie) in Dresden heeft recent samen met partners uit de industrie een oplossing ontwikkeld om ook in deze sector laserlassen toe te passen. Een van de drijfveren achter deze ontwikkeling is de reductie van het energieverbruik.

Matthias Robbe
Bladmanager
Ondanks de vele voordelen van laserlassen zie je dat bij veel kmo's nog steeds de klassieke MIG/MAG- en TIG-lastechnieken dominant aanwezig zijn. Zal dit veranderen doordat de eisen aan lassamenstellingen wijzigen en laserlassen beter bereikbaar wordt voor kleinere bedrijven?
Binnen de oppervlaktebehandelende industrie worden er nog voorbehandelingstechnieken gebruikt die schadelijk zijn voor mens en milieu. Voor veel processen kan en moet het anders. Zo'n voorbehandeling 2.0 hoeft niet altijd complexer te zijn dan uw huidige procesvoering.
TST is een producent van snelkoppelingen voor hydrauliek, perslucht, vacuüm, gas, chemische vloeistoffen en watergerelateerde toepassingen. Daarnaast produceert en verdeelt het bedrijf manifolds, fittingen, toebehoren, slangen enz.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.