Online magazines

20 november 2020 Vakinformatie voor de metaalindustrie

Online versie bekijken
5-assig simultaan bewerken
Hoewel nog steeds veel bedrijven hun 5-assige CNC-machines gebruiken om een werkstuk in één opspanning aan vijf kanten te bewerken, groeit het aantal toepassingen van simultaan 5-assig frezen. In dat geval bewegen alle assen gelijktijdig. Bij een 3+2 machine wordt eigenlijk een 3-assig bewerkingsprogramma uitgevoerd, terwijl het werkstuk in een vaste positie wordt gezet.
Matthias Robbe
Bladmanager
5-assige CNC-machines hebben de afgelopen tien jaar veel terrein gewonnen. Aanvankelijk leek de technologie vooral geschikt voor het frezen van vrij gevormde vlakken, maar toen bedrijven het 3+2 bewerken ontdekten, is de groei echt op gang gekomen. Wat zijn de voor- en nadelen?
COVID-19 heeft een weg gevonden naar het menselijk lichaam en heeft wereldwijd voor de niet eerder geziene  gezondheidscrisis gezorgd. Aan de basis hiervan ligt de aanhoudende luchtvervuiling, veroorzaakt door stikstofoxiden (NOx) en andere schadelijke stoffen (VOS).
EUROFER is tevreden met de start van de invoerregistratie van Turks warmgewalst staal. Dat maakt de toepassing met terugwerkende kracht mogelijk van de antidumpingrechten die normaal gesproken voor januari 2021 zijn gepland.
In november plaatst de Gemeente Eindhoven het indrukwekkende 3D-geprinte lichtmonument ‘Loom Light’ van beeldend kunstenaar Titia Ex. Het is een van de grootste 3D-geprinte kunstwerken in Europa, vervaardigd uit gerecycleerde kunststoffen.
Maak duurzamer en productiever staal draaien mogelijk met nieuwe hardmetalen wisselplaten GC4425 en GC4415 Een recent onderzoek van OpenText concludeerde dat 92% van de fabrikanten van mening is dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) belang
Efficiënt stralen met lage onderhouds- en energiekosten: daarvoor hoeft niet direct geïnvesteerd te worden in een volledig nieuwe straalinstallatie met turbines. Retrofit van een bestaande installatie, ongeacht welk merk, verlaagt al direct de operationele kosten
APT International is een bedrijf dat meer dan 27 jaar ervaring heeft in de aan- en verkoop van metaalbewerkingsmachines. Het bedrijf kan terugvallen op een zeer stevige technische achtergrond omdat het ontstaan is vanuit een mechanische constructiewerkplaats, actief in het bouwen van machines voor diverse sectoren.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Metallerie Nederland 

Metallerie Nederland maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.