naar top
Menu
Logo Print

Verspaningsindustrie klimt uit januaridipje

Betere cijfers dan januari én dan de totale industrie
magazine

De laatste meting van de MCB Verspaningsindex toont dat inkoopmanagers uit de verspaningsindustrie in februari veel positiever dachten over de groei van de branche dan in januari. De indexscore in februari (59,4) doet bijna drie punten beter dan in januari (56,7). Bovendien ontwikkelde de branche zich ook veel beter dan de totale Nederlandse industrie, die een score van 52,7 haalt. Een score hoger dan 50 betekent groei.
In vergelijking met januari is de productieontwikkeling in de verspaningsindustrie veel positiever in februari. Verder dachten de inkopers in februari ook veel positiever over de orders dan in januari en waren de levertijden van de leveranciers veel langer. De voorraden van het eindproduct zijn vrijwel hetzelfde gebleven, maar over werkgelegenheid werd in februari negatiever gedacht in dan januari.
De inkoopprijzen zijn vrijwel hetzelfde volgens de inkopers ten opzichte van vorige maand.
Ten opzichte van de totale industrie was het productieniveau in de verspaningsindustrie in februari veel beter, net als het orderniveau. Levertijden zijn veel langer en ook de voorraadniveaus zijn flink hoger dan de totale industrie. Zelfs over werkgelegenheid wordt veel positiever gedacht in de verspaning.
Ten slotte zijn de inkoopprijzen in de verspaningsbranche relatief lager dan in de totale industrie.

MCB

MCB

+3242396611
+3242638921