naar top
Menu
Logo Print

EU blijft voorlopig gevrijwaard van importtarieven VS

"Een welkome beslissing, zelfs al is het tijdelijk", zegt EUROFER
magazine

Eind maart zijn arbitraire tarieven op de invoer van staal in de VS van kracht gegaan. De EU behoorde tot de regio’s en landen die een vrijstelling kregen tot 1 mei. Die vrijstelling is op het laatste moment verlengd met nog eens 30 dagen. "De beslissing van de VS is welkom, ook al is het maar tijdelijk", aldus Axel Eggert, directeur-generaal van EUROFER, de Europese Staal Associatie. "Nu is er weer meer tijd voor verdere besprekingen.”
De staalproducenten in de EU exporteerden vorig jaar ongeveer 5 miljoen ton staalproducten naar de VS en zijn al decennialang een trouwe leverancier aan klanten in de VS. “Ondanks alle bewijzen van schade aan de betrekkingen tussen de EU en de VS heeft de regering ervoor gekozen een beleid van onzekerheid in haar internationale handelspraktijk voort te zetten", vertelt Eggert. "We vinden echter dat de EU zich niet moet beperken tot eenzijdige handelsmaatregelen, maar veelzijdige oplossingen in het kader van de Wereld Handelsorganisatie moet blijven steunen.”
“We zijn blij met de inspanningen van de Commissie om de toegang tot de markt van de VS te blijven behouden", voegde Eggert toe. "Wij steunen ook het werk van de Commissie om ervoor te zorgen dat de VS zich ervan bewust zijn dat ze niet zonder gevolgen eenzijdige maatregelen kunnen nemen. EUROFER vreest dat de sterke stijging van de invoer van de eerste maanden van dit jaar alleen maar zal verergeren omdat landen die eerder ook van de maatregelen waren uitgesloten hun omgeleide producten uitvoeren naar de open EU-markt. "De mogelijke vrijwaringsmaatregel van de EU moet ruim zijn en een breed scala van producten bestrijken, terwijl de toegang tot de traditionele handelsstromen behouden moet blijven”, besluit Eggert.

METALLERIE

METALLERIE

+31334637977
+31334637976